Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

İki mortgage şirketini devralma planı

Etiketler: |

New York Times’ın haberine göre ABD hükümeti, ülkenin iki büyük mortgage veren kuruluşu olan Fannie Mae ve Freddie Mac’in birini ya da ikisini birden devralmayı düşündüğünü yazdı.


TOKYO - Gazetenin plan hakkında bilgi verilmiş kişilere dayandırdığı ve dün geç saatlerde yayınlanan haberinde, hükümetin, bu iki şirkette sorunlar daha da kötüleşirse, borçlarına vergi mükellefleri tarafından garanti verilmesi anlamına gelecek bir koruma sağlamayı düşündüğünü bildirildi.

Haberin ardından dolar diğer para biri birimleri karşısında değer kazanırken, borsalar toparlandı, ABD Hazine tahvilleri düştü, Japon devlet tahvilleri ise kayıplarını artırdı.

Değerlendirmelere katılan yetkililer, hükümetin yakında harekete geçmesinin beklenmediğini Fannie ile Freddie’nin kriz içinde olarak kabul edilmediğini söyledi. Freddie Mac’ten bir sözcü yorum yapmaktan kaçındı. Fannie Mae ve ABD hükümet yetkililerine ise ulaşılamadı.

İki şirketin hisseleri hafta boyunca düşerek dün 1991’den bu yana en düşük seviyesini gördü ve konut kredisi alarak mortgage oranlarını düşük tutmak için ihtiyaçları olan sermayeyi bulma imkanlarını büyük ölçüde sınırladı; Freddie Mac hisseleri yüzde 22 düşüşle 8 dolara gerilerken, Fannie Mae yüzde 13.8 kayıpla 13.20 dolardan kapandı.

Son günlerde üst düzey hükümet yetkililerinin dev mortgage finansman şirketlerinin sağlığı hakkındaki endişeler arttı ve acil durum planlarını görüşmek üzere bir dizi toplantı ve konferans telefon görüşmeleri yapıldı.

Gazete, Bush yönetimindeki üst düzey yetkililerin Fannie ve Freddie’ye ait veya bunların garanti ettiği 5 trilyon dolarlık borçlara açık hükümet garantisi verecek bir yasa çıkarılmasını düşündüklerini, ancak bunun fiilen devlet borçlarını ikiye katlayacağı için çekici bulunmadığını belirtti.

Yetkililer ayrıca, piyasalar zaten hükümetin bu iki şirketin arkasında durduğunu yaygın bir şekilde kabul ettiği için böyle bir hamlenin etkisiz olacağını söylediler.

Kaynak: Ntvmsnbc

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: