Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

"Türkiye'deki emlak yabancıların ilgi odağı"

Etiketler: |


Yükselen ekonomilere yönelik emlak yatırımlarındaki hızlı büyüme dikkat çekiyor.

Financial Times Gazetesi, emlak alım satım işlemlerinin gelişmiş ülkelerde yüzde 54 düşerken, yükselen piyasalarda yüzde 43 arttığını belirtti.

Gazete, "Türkiye, yatırımcıların ilgisini çekti. Gazete, "Yabancılar, geçen yıl Türkiye'deki emlağa 3.5 milyar doları yatırdı" diye yazdı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, dünya emlak piyasasına ilişkin uzun haber analizinde gelişmiş ülkelerde emlak fiyatlarının çöktüğünü kaydetti. Gazete, Real Capital Analytics (RCA) adlı araştırma ve danışmanlık şirketine dayanarak gelişmiş ülkelerdeki emlak alım satın işlemlerinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın eş dönemine göre yüzde 54 azaldığına dikkat çekti.

Buna karşın RCA'nın, yükselen ekonomilerde emlak işlemlerinin aynı sürede yüzde 43 arttığına işaret edildiği analizde ABD ve Avrupa'da önde gelen 50 emeklilik fonunu kapsayan Citigroup araştırmasının bu fonların önümüzdeki 3 yılda emlağa 370 milyar dolar yatırmayı planladıklarını gösterdiğini kaydetti.

İngiliz gazetesi, Çin, Hindistan ve Rusya gibi yükselen piyasalara büyük miktarda paraların akmaya başladığını belirtirken, Asya'daki emeklilik fonlarının da yükselen piyasalardaki emlağa önemli yatırımlar yaptıklarına işarete ederek, "Kuveyt Yatırım Kurumu, İstanbul'daki Cevahir alışveriş merkezine 750 milyon dolarlık yatırım yaptı" diye yazdı.

Morgan Stanley'deki analistlerin önümüzdeki 10 yılda yükselen ekonomilerde bir emlak patlamasını beklediklerini belirten gazete, kalkınmakta olan ülkelerin söz konusu sürede altyapı projeleri için 22 trilyon dolar harcayacağının düşünüldüğünü de kaydetti.

Financial Times, Türkiye ile ilgili olarak da "Türkiye, yatırımcıların ilgisini çekti. Yabancılar, geçen yıl Türkiye'deki emlağa 3.5 milyar dolar tutarında yatırım yaptı" diye yazdı. Gazete, Morgan Stanley'ye dayanarak Türkiye'deki söz konusu yatırımların 2006 yılında ise 2.9 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğine işaret ettii.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: