Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

İstanbul dünya ikincisi oldu

Etiketler: |

Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Cushman & Wakefield’in dünya sanayi alanları raporuna göre, İstanbul 138 bölge içinde en büyük kira artışında Bombay’dan sonra ikinci sırada yer aldı

Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan, dünyanın en önemli 138 sanayi bölgesinde yer alan imalat ve lojistik/depolama alanlarının değerlendirildiği ve global sıralamada 52 ülkenin en pahalı bölgelerinin avro/dolar değerlerinin ele alındığı rapor açıklandı. Rapora göre, Londra’daki Heathrow Havaalanı’nın çevresini kapsayan bölge dünyadaki en pahalı sanayi bölgesi olma özelliğini koruyor. Londra Heathrow’daki sanayi alanlarında en yüksek değerlere göre yıllık birim metrekare kira fiyatı 211 avro. Londra’yı İrlanda’nın başkenti Dublin ve Tokyo takip ediyor.

Cushman & Wakefield Lojistik ve Endüsriyel Pan Avrupa Direktörü Steven Watt değerlendirmesinde, Avrupa’da iki hızlanma gördüklerini, Orta ve Doğu Avrupa kira ortalaması yüzde 7 iken, Batı Avrupa’nın kira ortalamasının geçen yıl sadece yüzde 1,3’lük büyüme gösterdiğini, gelecekte en ilgi çekici ülkelerin Türkiye ve Ukrayna olmasının beklendiğini belirtti.

İstanbul ikinci sırada
Rapora göre, yerel para birimine göre 138 bölge içindeki en büyük kira artışı yüzde 94’lük oranla geçen yıl Hindistan’ın Bombay kentinde oluştu. Bombay sıralamadaki en büyük yükselişi gerçekleştirdi ve 11 sıra atlayarak 26’ıncı oldu. İstanbul ise yerel para birimine göre yüzde 60’lık kira artışı ile geçen yıl ikinci sırada yer aldı. Türkiye 43’üncü sıradan 39’uncu sıraya çıktı.

Cushman & Wakefield Türkiye Yönetici Ortağı Rahşan Cebe, pazarda önemli büyüklüğe sahip projeler geliştirilmesine rağmen, nitelikli ve modern gayrimenkullerin yetersizliği ile talebin lojistik ve hafif sanayi kullanıcılarına dayalı olarak oluştuğunu belirtti. Cebe, "Geleneksel olarak, İstanbul’daki sanayi alanları Ayazağı gibi Avrupa yakasında yoğunlaşmıştır. Fakat, Avrupa yakasındaki arz eksikliği ile birlikte, Anadolu yakasının bazı bölgelerinde, özellikle Tuzla ve Gebze’de önemli gelişmeler olduğu görülmektedir" dedi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: