Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Formula 1 pistine önce kiracılar çıktı

Etiketler: |



Formula 1'in İstanbul ayağının 'kongre ayı' olarak nitelendirilen mayıs ayına alınması otelleri doldurdu. Otellerde yer bulamayan turistlerin bulduğu çözüm ise Akfırat'ta ev veya villa kiralamak oldu..

Formula 1'in İstanbul ayağının bu yıl, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ağustos ayının son haftasında değil, 9-11 Mayıs tarihinde yapılacak olması kongreler nedeniyle doluluk oranları yüzde 80-90'a varan otellerin yüzde 100 dolmasına sağladı. Otelcilerin büyük bir kısmı ise bu durumdan rahatsız. Nisan-mayıs aylarında odalarını her şekilde dolduran oteller, Formula 1 seyretmek için gelecek turistlerin isteklerine cevap veremediklerinden yakınıyor. Resmi bir rakam olmamakla birlikte bu sene Formula 1 için Türkiye'ye 20 ila 30 bin arasında turistin gelmesi, bu turistlerin 50-60 milyon dolar harcaması bekleniyor. Bu ek taleple birlikte otellerde yer bulamayan turistler için ise çözüm ev veya villa kiralamak oluyor.

Günlük bin dolar
Ev kiralamak isteyen turistlerin hatırı sayılır bir kısmı da 3-4 gün konaklayacakları İstanbul'da, Formula 1 pistine en yakın bölgeleri tercih ediyor. Özellikle Akfırat, Tuzla, Kurtköy ve Pendik'te otel sayısının eksikliği, zengin turistleri otel odalarında kalmak yerine dayalıdöşeli villaları kiralamaya itiyor. Tahmin edileceği gibi, bu talep, bölge için ciddi bir ekonomi yaratıyor. Villa sahipleri evlerini 3-4 günlüğüne kiralamak isteyenlerden 1 aylık bedel talep ediyor.

Peki turistlerin bu isteklerinin maliyeti ne oluyor?
Aylık en az 2 bin 500 dolarlık ev kirasını ve 500 dolarlık site aidatını hesaba katınca, 3 gün konaklamak isteyen turistlerin 1 günlük ev kullanımı minumum bin dolara denk geliyor. Hesaba temizlik ve taşınmayı da ekleyince maliyet daha da artıyor. Bu rakam başlangıçta yüksek gibi görünse de, evin hacmine göre değişmekle birlikte, evlerde en azından 4-5 kişinin kalabilmesi ve evlerin Formula 1 pistine yakınlık önemli avantajlar getiriyor. Bu nedenlerden dolayı ev kiralamak isteyenlerin önemli bir kısmını da yarış ekipleri oluşturuyor. Villa kiralamayı tercih eden turist veya yarış ekipleri ise keselerinin ağzını açmak zorunda kalıyor. Bunun nedeni, villa sahiplerinin, evlerini 3-4 gün konaklamak isteyen turistlerden bütün mayıs ayının kira bedelini talep etmesi.

Örneğin, Arkeon Evleri'nden kiralama yapmak isteyenler toplamda 5 bin YTL'yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Bu rakamın içinde 2 bin 500 YTL ev kirasına, 500 YTL site aidatı ve diğer masraflara (temizlik, taşınma vs.) gidiyor. Ev kiralama talepleri ise site yönetimine bildiriliyor ve yönetim evini kiralamaya yanaşan ev sahipleriyle temas kuruyor. Uygun görülürse sözleşme dahi yapılabiliniyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: