Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

TOKİ'nin yabancıya konut satışı sahil kentlerinden başlıyor

Etiketler: |

Anayasa Mahkemesi'nin yabancılara yönelik mülk satışının durdurulmasına yol açan kararı konusunda yeni mevzuat hazırlıkları sürerken "İspanya Modeli" kapsamında, yabancılara sahil kentlerinde konut ve tatil köyü yapılıp satılmasına ilişkin proje hızla ilerliyor..

Yabancılara satmak amacıyla proje uygulanacak arazilerin Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devrine ilişkin karar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından onaylandı. İlk aşamada Antalya-Finike ve Didim, Aydın-Kuşadası, Muğla-Bodrum, İzmir Konak-Mersinli ve Çeşme'de yapılacak konutların satış gelirini, TOKİ ve Maliye Bakanlığı yüzde 50-50 paylaşacak. Anayasa Mahkemesi'nin yabancılara mülk satışına ilişkin düzeltme kararına istinaden yeni kanunun çıkarılmasından sonra, bu projeler başlatılacak.

20 milyar dolar gelir bekleniyor
Proje uyarınca, Hazine'den herhangi bir bedel ödenmeden alınan araziler üzerine, yabancılara satış amacıyla konut, villa veya tatil köyü benzeri konut projeleri yapılacak. Söz konusu konutların satışından elde edilecek kâr da Maliye ve TOKİ arasında yarı yarıya paylaşılacak. İlk etapta yapılacak konutlar için arsaların hazır olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yasal düzenlemeleri beklediklerini kaydetti. Bayraktar, projeden uzun vadede 20 milyar dolarlık gelir beklendiğini aktardı. Bayraktar, yabancılara satışın, peşin veya taksitli olabileceğini, 7-8 yıla kadar vade uygulanabileceğini kaydetti. Yabancılara yönelik mülk satışında "İspanya Modeli"nin Türkiye'de hayata geçirilmesine dönük protokol, Maliye Bakanlığı ile TOKİ arasında bu yıl mart ayında imzalanmıştı.Yetkililer, proje ile İspanyol firmaları dahil, çok sayıda yabancı firmanın ilgilendiğini belirttiler.

Kaynak: Hürriyet

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: