Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Tutsat mevzuatı hazırlanıyor

Etiketler: |

Türkiye'nin tutsat (mortgage) piyasasına nispeten geç girmiş bir ülke olarak diğer ülkelerdeki örnekleri inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Erol, bu alandaki ikincil mevzuatın da hazırlandığını hatırlattı.

Türkiye'deki tutsat sisteminin subprime kredilere izin vermediğini ve batık kredi oranının yüzde 0,5'in altında olduğuna işaret eden Erol, tutsattaki çalışmaların altyapı finansmanı gibi alanlarda da iyileştirmelere örnek olacağını kaydetti.

Erol, Türkiye'de yatırım bankacılığında da bir büyümle yaşandığını, dünyanın en büyük 10 global yatırım bankasından 7'sinin İstanbul'da faaliyet göstermeye başladığını aktardı.

Sermaye piyasalarına ilişkin yasal düzenlemeler hakkında da bilgi veren Erol, "Nasdag türü bir menkul kıymetler piyasası düzenlemeyi öngörüyoruz. Böylece KOBİ'lerin sermaye piyasalarına daha az kısıtlama ile girmeleri ve daha esnek koşullarda girmeleri mümkün olacaktır" dedi. Erol, bu düzenlemeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: