Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Hem konut hem su tasarrufu hemde ucuz? Pes yani

Etiketler: |


Yatırım maliyeti yüksek olsa da bilinçli tüketiciler uzun vadede yüzde 50'ye varan oranlarda su tasarrufu sağlayacak sitelerden ev almayı tercih ediyor

Her gün biraz daha artan nüfus ve küresel ısınmanın da etkisiyle büyük şehirlerde başgösteren su sıkıntısı, önümüdeki yıllarda tüm Türkiye'de etkili olacak gibi görünüyor. Merkezi ve yerel yönetimler, evlerde tasarruflu su kullanımı için bir yanan yeni yaptırımlar uygularken diğer yandan kişisel tasarufu özendirecek kampanyalara imza atıyor. Yerel ve merkezi yönetimlerin su tasarrufu konusundaki çabası, birçok sivil toplum kuruluşu ve iş dünyasından da büyük destek görüyor. İnşaat şirketleri ise bu konuda üzerine düşen görevi yeni projelerinde su tasarrufu sağlayan sistemler geliştirerek yerine getirmeye çalışıyor.

Bugün örnekleri iki elin parmaklarının geçmemekle birlikte atık suların ve yağmur sularının toplanıp tekrar kullanılmasını sağlayan sistemlerle donatılmış sitelerin sayısının hızla artacağı tahmin ediliyor. Yatırım maliyeti yüksek olsa da uzun vadede yüzde 50'lere varan su tasarrufuyla kullanıcısının yüzünü güldürecek olan bu siteler, aynı zamanda ileriki yıllarda susuzluk çekme riskini de en aza indiriyor.

Astrum Towers

Regnum'un Haramidere'de inşa ettiği Astrum Towers'ta çatılardan gelen yağmur suları altyapı sisteminde toplanarak bahçe sulamasında kullanılacak. Ayrıca sitenin üst kotunda yer alan blokların temel drenajlarının da aynı sisteme bağlandığı bu yöntem ile yağmur sularının boşa gitmesi önlenerek suyun geri dönüşümü sağlanacak.

35 bin metrekare alan üzerinde 5 blokta 1200 daireden oluşan Astrum Twors'ta 56 metrekare ve 59 metrekarelik 1+1 dairelerin taksitli fiyatları 125 bin 800 ile 132 bin YTL arasında değişirken 99 metrekare ile 102 metrekare olma üzere iki tipi bulunun daireler 153 bin 600 ile 215 bin 900 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 128 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatları ise 176 bin 700 YTL'den başlıyor, 232 bin 400 YTL'ye kadar çıkıyor.

Peşin alımlarda yüzde 10 indirim uygulanıyor. Mayıs 2009'da teslim tamamlanması planlanan sitede açık yüzme havuzu, sauna, fitness salonu, kapalı ve açık otopark, voleybol ve basketbol sahası, kafeterya, tenis kortu gibi sosyal donatılar yer alacak.

Tel:(0212) 605 04 24

Regnum Bargylia

Regnum İnşaat'ın Bodrum Güvercinlik'te yapımını tamamladığı Bargylia Evleri'nde kurulan deniz suyu arıtma sistemi sayesinde günde 200 ton deniz suyu arıtılıyor. Bodrum'da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle böyle bir tesis kurma kararı alan şirket, 150 bin euro harcadı. Ancak sitenin su masrafı dörtte bir oranında düşürüldü. Regnum, önümüzdeki dönemde yapacağı inşaat projelerinde, su sıkıntısı çekilmesi muhtemel bölgelerde bu sistemi yine kullanmayı planlıyor.

Bargylia Evleri'nde 81 metrekarelik flat daireler 195 bin ile 215 bin YTL, 81 metrekarelik dubleks daireler 178 bin 500 ile 215 bin 400 YTL, 122 metrekarelik tripleks daireler ise 268 bin 800 ile 324 bin 400 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Yapımı tamamlanan sitede beyaz eşyalı olarak teslim edilen daireler Regnum’un hem Londra ve hem de Türkiye’deki ofislerinde satışa sunuluyor. Bodrum yarımadasının kuzeyinde yer alan ve bir Karya kenti olan Barglylia’dan esinlenerek yapımına başlanan Bargylia Evleri 196 adet konuttan oluşuyor.

Kendine ait özel bir koyu olan sitenin içinde yüzme havuzu, fitness salonu, çocuk oyun alanları ve Golf Practice sahası gibi birçok sosyal aktivite alanı oluşturuluyor.

Tel: (0216) 522 68 40

Milpark Konutları

MİLPA’nın İstanbul Esenyurt’ta inşa ettiği Milpark Konutları’nda Ekolojik Evsel Atıksu Yönetimi (EKOSAN) uygulanarak günde 250 metreküp atık suyun geri kazanılması planlanıyor. Türkiye’de ilk kez bir konut projesinde kullanılan Geri Dönüşümlü Su Tasarrufu Sistemi'yle gri su olarak tabir edilen evsel atık sular, site genelinde toplanarak, merkezi arıtma sistemi ile arıtılıp, detarjanlanıp sadece klozet rezervuarları için tekrar kullanıma verilecek. Bu yolla dairelerin su tüketiminde yüzde 50’ye varan tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Milpark Konutları 33 bin metrekare alan üzerinde 19 blokta toplam 1196 konuttan oluşuyor. 13 farklı tipte daire seçeneğinin yer aldığı sitede 65 ve 77 metrekarelik 1+1 daireler 128 bin YTL ile 175 bin YTL, 100 2+1 daireler, 195 bin ile 199 bin YTL, 133 ve 166 metrekarelik 3+1 daireler 296 bin ile 399 bin YTL, 186 metrekarelik 4+1 daireler ise 439 bin ile 444 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 2010 yılının haziran ayında teslim edilmesi planlanan sitenin ortak alanlarında açık ve kapalı otoparklar, yüzme havuzları, güneşlenme teraslaları, kreş, çocuk oyun alanları, çok amaçlı spor salonu, fitness merkezi, restaurant-kafe ve mini market, internet bulunacak.

Lagün

Simpaş'ın Samandıra'da inşa ettiği Lagün'de yağmur suyunun sulama sisteminde ve gölet beslemesinde kullanılmasına imkan tanıyan bir sistem oluşturulacak. Bununla birlikte sitede geri kullanıma uygun olacak kaynakların kirlenmeden ekosisteme dönüşünün sağlanmasına ve göletlerde mümkün olduğunca biyolojik sistem kurgulayarak kimyasal ürün kullanmadan arıtma yapılmasına özen gösterilecek.

Mart 2009'da tamamlanması planlanan Lagün'de konut fiyatları 473 bin YTY'den başlayor, 2 milyon 181 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Projede büyüklükleri 209 metrekare ile 749 metrekare arasında değişen müstakil villalar, ikiz villalar, bahçelievler ve teras evler olmak üzere 9 değişik ev tipi yer alıyor.

Toplam 450 bin metrekarelik bir arazi üzerinde kurulan sitede konut bloklarını çevreleyen lagünler (Ana su kütlesine bağlı küçük göller) oluşturuluyor. Bu amaçla 35 bin metrekarelik alanın göletler için ayrıldığı Lagün toplam 900 konuttan oluşacak. Projenin sosyal donatı alanları içinde keyif terasları, göl çevresindeki yürüyüş yolları, wellness-spa merkezi, fitness salonu, sauna, tamamı sağlık ürünlerinden oluşan vitamin bar ve açık-kapalı manejler ile binicilik tesisleri yer alıyor.

Tel: (0212) 288 68 68

Sincap Evler

Ünal Yapı'nın Istıranca'da, Çatalca - Saray yolu üzerinde inşa etiği Sincap Evler, bittiğinde Türkiye'nin ilk drenaj sistemli köyü olacak. Buna göre kuralacak direnaj sistemiyle toplanan bahçe sulama ve yağmur suları, sitenin içinde içinde oluşturulacak göletlerde ulaştırılacak ve bahçe sulamada kullanılacak.

2009'un haziranına kadar tamamlanması planlanan sitede 62 metrekarelik ahşap evler, 45 bin ile 50 bin euro arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Hemen teslim evlerin yer aldığı sitede yapımı devam eden evlerin teslimi ise devam ediyor.

Sincap Evleri'nde 290 bin metrekare arazi üzerinde 400 ahşap evin yanısıra 40 bin metrekarelik bir organik tarım alanı, 5 bin metrekarelik bir botanik bahçesi, 10 bin metrekarelik bir çiftlik ve hayvanat bahçesi, yüzme havuzu, spor alanları bulunacak. Sitede ayrıca sitede market, alışveriş merkezi, gazete, organik tarım ürünleri ve tekel satış merkezleri, hediyelik eşya dükkanı, postane, fırın ve sağlık ocağı yapılıyor. Evlerin kendine ait 300 metrekare müstakil bahçesi bulunuyor.

Tel: (0212) 211 90 96

İdealist Kent

Toplu Konut İdaresi'nin iştiraki olan Emlak Gayrimenkul Ortaklığı tarafından Çekmeköy'de projelendirilen ve Hektaş İnşaat tarafından hayata geçirilen İdealist Kent'te çatılardan toplanan ve 4 bin tonluk bir su deposunda depolanan yağmur suyu, bahçe sulamasında kullanılacak.

333 bin metrekare alan üzerinde 25 blokta 633 daire ve 250 adet villadan oluşan İdealist Kent'te büyüklükleri 368 metrekare ile 508 metrekare arasında değişen 4 tip villa 800 bin YTL ile 1 milyon 500 bin YTL arasında değişen fiyatlara satılıyor. Büyüklükleri 116 metrekare ile 199 metrekare arasında değişen 5 tip dairenin fiyatları ise 224 bin YTL'den başlıyor, 443 bin YTL'ye kadar çıkıyor. İlk etabı teslim edilen, ikinci etabı ise kasım 2008'de tamamlanacak olan sitenin ortak alanlarında açık yüzme havuzu, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, sinema salonu, lokanta ve alışveriş merkezi, kreş, basketbol, voleybol ve futbol sahası, koşu ve yürüyüş parkuru yer alıyor. Projede ayrıca 100 bin adet ağaçlandırma koru alanının yanı sıra yapay gölet oluşturuluyor.

Tel: (0216) 316 55 00

Ağaoğlu Milas Projesi

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Net Holding ortaklığıyla Bodrum'da yapımına başladığı dev konut ve turizm projesinde temiz su ihtiyacını karşılamak için bir baraj inşa ediyor. Böylece Sitenin içinden geçen derenin suyunu değerlendirecek olan şirket ayrıca Bodrum'da yaşanan su sıkıntısının sitedeki konut ve turizm tesislerinde yaşanmasına engel olacak.

Mandalya Körfezi kıyılarında yer alan Bodrum - Milas Gayrimenkul Geliştirme Projesi'nin yapımına 2007 yılında başlandı. Konut satışlarının henüz başlamadığı proje toplam 9.5 milyon metrekare arazi üzerinde hayata geçiriliyor. Bodrum’a 25, Bodrum-Milas Uluslararası Hava Alanına 5 kilometre uzaklıkta bulunan projede; oteller, kongre ve sergi salonları, kır evleri, villalar, oyun alanları, golf sahası, spor kulüp ve tesisleri ile eğlence ve alışveriş merkezleri yer alacak. 30 binin üzerinde kişiye yılın 12 ayı boyunca kesintisiz ve kapsamlı hizmet verecek olan proje kapsamında Bodrum’daki barlar sokağı, Türkbükü’ndeki beach’ler gibi sosyal alanlar, çarşı, pazar, turizm kompleksleri ve 5-6 adet beş yıldızlı otel bulunuyor. Projede toplam arazinin yaklaşık yüzde 94’ü yeşil alanlara ayrılıyor.

Toplam 6 etaptan oluşan projenin, imar planı onaylanmış 4 milyon 750 bin metrekarelik ilk etabına; Türkiye’de özel mülkiyet üzerine kurulu ilk saha olan 18 delikli golf sahası ile başlanacak. İlk etapta golf sahasının yanı sıra 4 adet otel, üçüncü yaş grubuna yönelik emekli konutları, devre mülk ve tüm yıl kullanılacak apart oteller ile toplam 5 bin konut ünitesi, alışveriş merkezleri ve spor tesisleri yer alacak.

Tel: (0216) 687 11 11

Biberoğlu Park Konakları

Biberoğlu İnşaat tarafından İstanbul Zekeriyaköy’de inşa edilen Biberoğlu Park Konakları'nda oluşturulacak bir depolama sistemiyle yağmur suyu toplanarak sitenin yeşil alanlarında kullanılacak. Geniş yeşil alanlarıyla ve büyük bahçeli villalarıyla dikkat çeken Biberoğlu Park Konakları'nda natamam villaların fiyatları 450 bin euro ile 900 bin euro arasında değişiyor.

Sitede 431 metrekare, 466 metrekare ve 600 metrekare olmak üzere 3 tip villa seçeneği bulunuyor. Banka kredisiyle alınabilen villalar, Kasım 2008'de teslim edilecek. 20 bin metrekare alan üzerine 18 tripleks villadan oluşan sitede her villanın 800 ile 1200 metrekare arasında bahçeleri bulunuyor.

En yakın plaja 2.5 kilometre mesafede bulunan sitenin sosyal ve sportif tesisleri arasında basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, bisiklet ve yürüyüş parkuru, çocuk parkı, geniş yeşil alanlar, kapalı ve açık otoparklar yer alıyor.

Tel: (0212) 202 98 82

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: