Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Istanbul'un goz bebegi malesef satildi

Etiketler: |


TOKİ'ye ait Ataköy arazisi için yapılan ihaleyi 850 milyon YTL'lik teklifle Sinpaş-Kat Turizm ortaklığı kazandı. Sinpaş yönetimi, ihalenin atmosferiyle rakamı yükselttiklerini, parayı nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini açıkladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul-Ataköy sahil şeridinde bulunan 125 bin metrekareye yakın arsa için çıkılan ihaleyi sonuçlandırdı. 650 milyon YTL muhammen bedel üzerinden yapılan ihaleye Ağaoğlu'na bağlı Akdeniz İnşaat ve Sinpaş-Kat Turizm katıldı.

5 milyon YTL'lik artırım aralığı uygulanan ihalede, 9'uncu turda Simpaş-Kat Turizm 850 milyon YTL teklif ederken, Akdeniz İnşaat 845 milyon YTL'lik teklifinden daha yükseğe çıkamayacağını bildirdi. İhale teknik olarak sonuçlanırken, TOKİ teklifi değerlendirip sonucu firmaya bildirecek.

ÇELİK: NASIL ÖDEYECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ

Sinpaş adına açıklama yapan Avni Çelik, ihalenin atmosferiyle beklenenin üzerinde teklif verdiklerini, 850 milyon YTL'yi nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini belirtti.

Adabank ihalesini kazanarak dikkatleri üzerine çeken grup Katarlı bir ortağa sahip ancak İstanbul'daki arazi için farklı ortaklar da alınabilecek.

YARISINDAN FAZLASI YEŞİL ALAN OLACAK

Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metre kare büyüklüğündeki arsanın yarısı, 68 bin metre karelik bölümü, TOKİ'nin sözleşmeye koyacağı özel maddeyle yeşil alan olarak korunacak, park ve yeşil alan olarak düzenlenerek halkın kullanımına açılacak. Uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak.

Yatırımcılar, bölgeye; otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: