Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

KEY’de geri ödemeler başlıyor

Etiketler: |


Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödenecek toplam tutar belli oldu. 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek

Hak sahiplerinin listelerinin tasfiye halindeki Emlak Bankası’na bildirildiği tarih olan 29 Şubat itibariyle, Emlak Konut GYO’nun net aktiflerinin değeri, 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi. Bunun yüzde 61’i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek. Buna göre hak sahiplerine, 2 aylık süre uzatımına gidilmemesi halinde, mayıs sonundan itibaren Emlak Konut GYO’nun belirleyeceği plan çerçevesinde anapara ve nema ödemesi yapılacak.

Edinilen bilgilere göre hak sahiplerinin alacağı konut edindirme yardımı, sistemde kaldığı süreye göre belirlenecek. Ancak 1999 yılı sonu itibariyle anapara ve neması toplamı söz gelimi 300 YTL olan bir hak sahibi, Emlak Konut GYO’nun net aktiflerinin değerindeki artış ve KEY hak sahiplerinin şirket sermayesindeki yüzde 60,96’lık pay dikkate alınarak, 4,51 değerleme katsayısı ile çarpılarak, 1353 YTL KEY parası alabilecek. Bu rakam, kişinin sistemde kaldığı süreye, kişi adına yatırılan anaparaya göre değişecek.

Kesin liste, ay sonuna kadar bildirilecek

KEY hesabının tasfiyesine ilişkin mevzuata göre, hak sahiplerine ilişkin kesin liste, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından bu ay sonuna kadar Emlak Konut GMYO’ya bildirilecek. Bu sürenin, bir defaya mahsus olmak üzere ’2 aya kadar’ uzatılması mümkün. Ancak çalışmaların süre uzatımına gidilmeyecek şekilde tamamlanması öngörülüyor. Bu durumda, 30-31 Mayıs’ta listelerin bildirilmesi halinde Emlak Konut GMYO; nakit ödemeler için ödeme planı ve süresi belirleyecek. Nakit ödemeler için ayrıca, Ziraat Bankası ile de protokol yapılacak.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: