Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Britanya'da mortgage endişesi

Etiketler: |

Tutsat (mortgage) geri ödemelerindeki sorunlar Britanya ekonomisini sarsıyor. El konulan ev sayısı son 17 yılın en yüksek rakamına ulaştı.

LONDRA - Britanya'da tutsat (mortgage) kredilerinin geri ödemeleri yapılmadığı için el konulan ev sayısında son 17 yılın en yüksek rakamına ulaşıldığı belirtildi.

Britanya'da en son 1991 yılında yaşanan büyük mali kriz sırasında bankaların, ipoteklerini ellerinde tuttukları 142 bin 205 eve el koyduklarına dikkat çekilirken, bu rakamın 2007 yılında 95 bin 374 olarak gerçekleştiği hatırlatıldı. 2007 yılının son üç ayında bankalara dönen evlerin oranının bir anda yüzde 6,3'lük bir artışla 25 bine çıktığını hatırlatan uzmanlar, "Bu rakamlar, kredi krizinin etkisini tam olarak yansıtmıyor. Kriz,

Britanya'daki emlak piyasasını asıl 2008 Mart ayından itibaren vurmaya başladı. Asıl 2008 yılının ilk üç ayının rakamları açıklandığında gerçek ortaya çıkacak" dedi.

Tutsat kredilerinde azalma yaşanırken bir yandan da 1,4 milyon ev sahibinin tutsat kredisi anlaşmalarının sonlarına geldiklerini hatırlatan uzmanlar, bu insanların büyük bölümünün, ödeme güçlerine uygun yeni anlaşmalar yapamayacaklarını, sonuçta da tutsatla alınan pek çok evin ödemelerinde aksama meydana gelebileceğini belirtti.

Genel ekonomik gidişteki bozukluğun da etkisiyle bu kez daha çok sayıda ailenin evlerini kaybetme noktasına gelebileceğini belirten uzmanlar, özellikle evin yüzde 100'ünü krediyle alan ailelerin ödeme güçlüğü ve evsizlik tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: Radikal

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: