Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Faizi TÜFE’ye endeksledi 10 günde 130 konut sattı

Etiketler: |


SİNPAŞ GYO, Nisan ayının başında uygulamaya koyduğu TÜFE endeksli yeni ödeme planı sayesinde 10 günde 300’den fazla başvuru, 130’dan fazla da konut satışı gerçekleştirdi. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, krizde olduğu iddia edilen bir sektörün yazde 17 büyüme gerçekleştirmesinin mümkün olamayacağına dikkat çekti..



Üst ve orta-üst gelir gruplarına yönelik konut projeleri geliştiren Sinpaş GYO, nisan ayının başında uygulamaya koyduğu TÜFE endeksli yeni ödeme planı sayesinde 10 günde 300’den fazla başvuru, 130’dan fazla da konut satışı gerçekleştirdi. Bursa’daki Ottomanors ve İstanbul’da ki Lagün projelerini kapsayan bu yeni ödeme planının konut sahibi olmak isteyenlere ödeme kolaylığı sağladığını söyleyen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, krizde olduğu iddia edilen bir sektörün yazde 17 büyüme gerçekleştirmesinin mümkün olamayacağına dikkat çekti. Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gecemer’de, konut sahibi olmak isteyenlerin artık son derece seçici davrandığına değinerek, "Yaşam standardını yükselten, fiyatlandırması, konumu, ve finansman desteği doğru yapılan projelerde satış sorunu yaşanmıyor" dedi..


Hürriyet Emlak Yaşam’a yeni ödeme planlarıyla ilgili açıklamada bulunan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul sektörüyle ilgili son dönemlerde yapılan "kriz" değerlendirmelerini de eleştirdi. Çelik, "Krizde olduğu iddia edilen bir sektör, nasıl oluyor da 2007 yılında yüzde 17 oranında büyüme, tapu işlemlerinde de yüzde 20 oranında artış gerçekleştirebiliyor? Konut kredi portföyünün bir yılda 22 milyar YTL’den 33 milyar YTL’ye ulaştığı bir ülkede, konut sektöründe kriz yaşandığını söylemek, bunu da fazlere bağlamak doğru bir yaklaşım olmaz. Artık, konut sabihibi olmak isteyenler, ev sahibi olmak için faizlerin düşmesini beklemiyor. Faiz düşerse, oluşacak talep nedeniyle konut fiyatlarının artacağını biliyor" dedi.


Ödemede kolaylık
Sinpaş GYO’nun Genel Müdür Yardımcısı Seba Gecemer’de, gayrimenkul sektöründe uygulamaya koydukları TÜFE endeksli ödeme planının bir devrim niteliğinde olduğunu ileri sürerek, "Bu sistem, konut sahibi olmak isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor. Bu ödeme planını şu anda Bursa’da Ottomanors ve İstanbul Anadolu Yakası’nda Lagün projesinde kullanarak sektöre ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Kampanyayı bu ay uygulamaya koymamıza rağmen, kısa sürede büyük talep gördü. Yeni ödeme planı ile 10 günde 300’ü aşkın başvuru, 90’ı Ottomanors’da olmak üze 130’a yakın ev seçimi yapıldı" dedi.


Kredi maliyetlerinin yüksek olduğu 2000 yılından önce de müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla TÜFE endeksli ödeme planları oluşturan Sinpaş Grubu, son dönemlerde konut kredilerinin yeniden yükselme trendine girmesiyle birlikte, TÜFE endeksli formülü yeniden gündeme getirdi. Sinpaş GYO, yürürlüğe koyduğu bu sistem ile lüks konut projelerinden de konut almayı kolaylaştıran bir fırsatı müşterilerine sunuyor. 60 ay vadeyi kapsayan bu finansman modelinde peşinat, 4, 13 ve 25’nci aylarda alınan ara ödemelerle tahsil ediliyor. Bu yolla hiç peşinatsız gerçekleştirilen satışın bedeli, yıllık TÜFE + 3 artış oranıyla 60 ayda geri ödenmesi sağlanıyor.


Lagün’de örnek evler hazır
Sinpaş GYO’nun, İstanbul Samandıra’da hayata geçirdiği Lagün Projesi’nde 3’ncü etap satışlarının başlamasıyla birlikte örnek evler de hazırlandı..


Kent yaşamının olanaklarını, doğa ve teknolojiyi bir arada sunarak, Anadolu Yakası’nın en keyifli yaşam merkezlerinden birini gerçekleştiren Sinpaş GYO’nun Lagün’de örnek olarak hazırladığı İris Teras Ev ve İris Bahçe Ev, özgün konsepti ile sadece sakinlerinin değil bulunduğu bölgenin de yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. 178 bin 347 metrekare alan üzerinde geliştirilen ve yaklaşık 2 bin kişinin yaşayacağı Lagün, yeşil alan zenginliği ve ev sayısıyla Anadolu yakasının dev "teras bahçe ev, bahçe ev ve müstakil ev" projesi olarak tanımlanıyor.

Toplam 515 konuttan oluşacak Lagün’de örnek olarak hazırlanan İris evlerinde fonksiyonellik, sadelik ve modernlik ön plana çıkıyor. Geniş cam yüzeyler, içeri bolca ışık almayı sağlarken, göl manzarasını da gözler önüne seriyor. İris Evler’de; doğaya açılan ve bahçeli yaşam konforu sunan Bahçe Ev ile lagün manzarasına ve gökyüzüne açılan Teras Bahçe Ev benzersiz bir villa yaşamına ortak olmanızı sağlıyor. Diğer detaylarla bütünleşerek kusursuz bir yaşam alanı yaratan evlerde; salon, iç teras, teras, yatak odası ve ebeveyn süiti bulunuyor. Sinpaş Grubu şirketlerinden Dekor’S’un hazırladığı örnek evler, Zen konsepti ile tasarlandı. Lagün’de konut fiyatları 429 bin YTL’den başlayıp, 1 milyon 978 bin YTL’ye kadar çıkıyor.


34 yıllık kuruluş
Sinpaş GYO, Sinpaş Grubu’nun konut sektöründeki 34 yıllık bilgi ve deneyimi ile 2007 yılında kuruldu. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları içinde konutta uzman ve sadece konut proje geliştirmeyi hedefleyen Sinpaş GYO, özgün projeler ile şehrin yapısını bozmadan, kaliteli ve yenilikçi yaşam alanları yaratıyor. Sinpaş GYO’nun portföyünde satışları tamamlanan ve inşaatı devam eden Zekeriyaköy Rumeli Konakları ve Ümraniye Avangarden; 1. etap satışları tamamlanan, 2. ve 3. etap satışlarına başlanan ve inşaatı devam eden Samandıra Lagün ve 1. etap satışlarına başlanan ve inşaatı devam eden Bursa Ottomanors projeleri bulunuyor..

Kaynak : Hürriyet Emlak

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: