Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Suda cimrilik yapan rezervuar

Etiketler: |


RocaKale rezervuarlarında kullanılan 3/6 litre ve Start-Stop iç takımlar yüzde 40’a varan oranlarda su tasarrufu sağlıyor


Bir evin yıllık ortalama su tüketimi 400 bin litreyi bulurken, bunun büyük bölümü banyoda kullanılıyor. Su kaynaklarının korunmasına hassasiyetle yaklaşan RocaKale, suyun azami tasarrufu için teknolojiler ve ürünler geliştiriyor.



RocaKale rezervuarlarında kullanılan 3/6 litre ve Start-Stop iç takımlar yüzde 40’a varan oranlarda su tasarrufu sağlıyor. Ayrıca RocaKale Sentronic ve Sentronic-S pisuar yıkama sistemleri, su akış miktarının ayarlanabilmesi özellikleri ile su tasarrufuna katkıda bulunuyor. RocaKale armatürler ise teknolojiyi, doğanın korunmasına yönelik kullanıyor. Tek kumandalı, fotoselli ve termostatik armatürler teknik özellikleri ile farklı şekillerde su tasarrufu sağlamamıza olanak tanıyor.

Bakteri barındırmıyor
Dayanıklılığı ve bakteri barındırmayan özelliği ile suyun kullanıcıya sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlayan seramik kartuş, RocaKale’nin İspanyol ortağı Roca tarafından geliştirildi. RocaKale’nin tüm tek kumandalı armatürlerinin bünyesinde seramik diskli Plus kartuş bulunuyor. Plus kartuşlu armatürlerde kumanda kolu, azami su akış bölmesine geçerken hafif bir direnç gösteriyor. Bu çift kademeli hidrokontrol sistemi ile yüzde 50 oranında su tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca kartuş halkasının istenilen su sıcaklığı konumuna getirilmesi ile ısı kontrolü sağlanıp, fazla enerji tüketimi önleniyor.

Ayrıca armatürlerin su çıkış ucundaki perlatörde bulunan pencereler sayesinde su hava ile karışıyor. Venturi Etkisi ile köpük görünümünde su akışı elde ediyor ve su debisi sabit tutularak akan su miktarı azaltılıyor.

RocaKale’nin sunduğu tek kumandalı armatürler, geleneksel çift kumandalı armatürlere oranla dakikada 10,5 litre daha az su tüketimine olanak tanıyor. Basit bir hesapla; 100 odalı bir otelde RocaKale armatürün, günde 10 kez 3 dakika süre ile kullanıldığı düşünülürse, ayda 900 tonun üzerinden su tasarrufu ediliyor.

Fiziksel algılama ile su akışını yöneten RocaKale fotoselli armatürlerde, fotosel sistemi sayesinde el armatür altına uzatıldığında su akışı başlıyor, çekildiğinde ise sona eriyor. Bu sistemle hareket algısına bağlı su akışı kontrol altında tutularak fazla su tüketimi önleniyor. Algılama alanına herhangi bir nesnenin girmesi durumunda 60 saniye içerisinde kendiliğinden kapanarak olası su taşmalarının önüne geçiyor. Böylece ihtiyaç fazlası su tüketimine izin verilmeyerek %50’ye varan oranda su tasarrufu sağlanıyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: