Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Mortgage alacakları tahville takas edilecek

Etiketler: |

İNGİLTERE, kredi sıkışıklığının etkilerini gidermek amacıyla bankaların riskli mortgage alacaklarının devlet tahvilleriyle takasını öngören 50 milyar Sterlin’lik (100 milyar dolar) program açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mervyn King, bu planın nihai miktarının, ihtiyaca bağlı olduğunu belirtti. King, planın üzerinde keyfi bir sınır olmadığını söyledi. BOE yaptığı yazılı açıklamada, "Bu plan bankacılık sistemindeki likidite pozisyonunu güçlendirmeyi ve finans piyasalarına güveni artırmayı amaçlıyor" dedi. ABD’deki subprime mortgage piyasasındaki çöküşün ardından doğan küresel kredi sıkışıklığında İngiliz bankaları, BOE’nin aralık ayından bu yana üç kez faiz indirmesine karşın, birbirlerine kredi açmaktan ya da yeni konut kredisi vermekten kaçınıyorlar. BOE’nin planı, bankaların bilançolarını rahatlatarak, düşen konut fiyatlarından, daralan mortgage olanaklarından ve artan petrol ve gıda fiyatlarından etkilenen tüketicilere daha çok kredi verebilmelerini sağlayacak.

Kaynak: Hürriyet

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: