Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Bomonti Yeniden Doğuyor

Etiketler: |


Ofton, Hoffmman, Taş Yapı, Ant Yapı, IC Holding ve Belçikalı Extensa Grubu, peş peşe uygulamaya koydukları yeni konut, rezidans, otel ve alışveriş merkezi projeleriyle Bomonti'nin bir anda İstanbul'un cazibe merkezi konumuna gelmesini sağladı.

Aralarında İsrail ve İngilizler'in de bulunduğu bir çok gayrimenkul kuruluşu da, bir yandan bölgede yatırım yapmak için arazi arayışını sürdürürken, diğer yandan da 7 Tepe 7 Tünel projesinin ilk etabı ile Mimar Sinan Üniversitesi'nin yeni kampüsünün inşaatları da hızla devam ediyor..

İstanbul'un merkezinde yaşanan arsa sıkıntısı ve fiyatların giderek yükselmesi, gayrimenkul firmalarını yeni arayışlara zorluyor. Çekmeköy, Bahçeköy, Taşdelen, Kurtköy gibi yeni yerleşim bölgeleri yeni projelerle gelişirken, gayrimenkul kuruluşları şimdi de gözünü, Nişantaşı'na 10, Taksim'e 5 dakika yürüme mesafesinde olan, E-5 ve TEM otoyollarına bağlantısı bulunan Şişli'nin Bomonti semtine çevirdi.

Ofton, Hoffmman, Taş Yapı, Ant Yapı, IC Holding ve Belçikalı Extensa Grubu, peş peşe uygulamaya koydukları yeni konut, rezidans, otel ve alışveriş merkezi projeleriyle Bomonti'nin bir anda İstanbul'un cazibe merkezi konumuna gelmesini sağladı. Aralarında İsrail ve İngilizler'in de bulunduğu bir çok gayrimenkul kuruluşu da, bir yandan bölgede yatırım yapmak için arazi arayışını sürdürürken, diğer yandan da 7 Tepe 7 Tünel projesinin ilk etabı ile Mimar Sinan Üniversitesi'nin yeni kampüsünün inşaatları da hızla devam ediyor.

İstanbul'un ilk sanayi semtlerinden biri olan Bomonti, genellikle çok katlı apartman ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir alanda yer alıyor. Etrafında gecekondular, imalathane, fabrika ve tekstil atölyeleri bulunan bölgenin çehresi peşpeşe hayata geçirilen rezidans, otel ve alışveriş merkezleri ile değişiyor.

Yeni düzenlenen imar planlarıyla merkez iş alanları (MİA) kapsamına alınan bölge, Grand Cevahir Oteli arkasındaki Dereyolu Caddesi genişletilerek Piyale Paşa Bulvarı'na bağlandı. 2004 yılında Bomonti'deki ilk projeyi hayata geçiren Ofton İnşaat 234 konutluk Elysium Residence'dan sonra arsa arayışlarına devam ederek, 346 Konutluk Elysium Fantastic projesini de uygulamaya koydu. Dereyolu Caddesi'nin etrafındaki arazilerde ise Ant Yapı 804 konutluk Anthill Residence ve Alışveriş Merkezi'ni, Taşyapı henüz projelendirme aşamasında olan yeni rezidansını, Hoffman İnşaat 2 blok ve 320 konuttan oluşan Palms Studios & Shopping projesini gerçekleştiriyor.

Bununla birlikte bölgede inşaatı devam eden Mimar Sinan Üniversitesi kampüsü ve IC Holding tarafından Bomonti Bira Fabrikası'nın arazisi üzerine konumlandırılacak 3 bin 500 kişilik kongre merkezi, bölgede ön plana çıkan projeler arasında yer alıyor. Belçika merkezli Extensa Grubuda Türkiye'deki ilk konut projesini Bomonti'de başlatacak. Tüm bunların yanı sıra, İsrail ve İngiltere merkezli gayrimenkul kuruluşları da Bomonti'de yatırım yapmanın yollarını arıyor. Bu talep, 2004 yılından bu yana hızla yükselen arsa fiyatlarının bölgede, son dört yılda 4 kat artmasına neden oldu. Bu da, uygulamaya konulan konut projelerinde metrekare fiyat aralığının 3 bin dolardan başlayıp, 6 bin dolara kadar ulaşmasını sağladı.

ARAZİ ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

İstanbul'un merkezinde alt yapı ve arazi bulma sıkıntısıyla projelerini şehirdışına kaydıran inşaat firmaları, ulaşım ve trafik sorunu nedeniyle şehirdışını tercih etmeyenler için şehir merkezlerinde arazi arayışına devam ediyor. Şehir dışında oturmaya devam ederken bile şehir içerisinde ihtiyaç duydukça kullanılabilecek veya yatırım amaçlı satın alınabilecek dairelere yönelenlerin taleplerindeki artış, inşaat firmalarını daha pahalı yatırımlar olsa da şehir içerisinde proje yapmaya teşvik ediyor.

Şehir merkezinde arazi üretiminin çok zor olması da firmaların arz yaratmalarının önündeki en büyük engel. İstanbul'un eski ve tarihi kültürel binalarını bulundurmanın yanı sıra, ticaret ve alışverişin de oldukça yoğun olduğu bir merkezde yer alan Bomonti, yapılan alt yapı ve yol-tünel çalışmaları ile sorunsuz bir çekim merkezi haline geliyor. Gecekonduların yoğun olduğu bölgede, var olan evler, arsalar sürekli alım teklifleriyle karşılaşıyor. İnşaat firmaları da buralarda her gün farklı tekliflerle arayışlarına devam ediyor.

Üniversite ve kongre merkezi

Bira fabrikasını, uzun bir süreçten sonra IC Holding'e bağlı, Antbel Turizm yap-işlet-devret modeliyle alması, bölgeye hareket getirdi. Bomonti Tekel Bira Fabrikası'nı 49 yıllığına 60 milyon 250 bin YTL'ye alan IC Holding şirketlerinden IC Antbel, bu arazinin üzerine otel ve 3 bin 500 kişilik bir kongre merkezi inşaa ediyor.

Mimar Erdal Tusavul ile çalışan IC Antbel, 200 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçireceği proje kapsamında tarihi bira fabrikasını koruyarak kültürmerkezi haline getirmeyi planlıyor. Kongre Merkezi'nin karşısında yer alan arazide ise Mimar Sinan Üniversitesi kampüs inşaatı devam ediliyor. Bomonti, tüm bu projeler tamamlandığında zaman ulaşım kolaylığı, şehrin merkezinde oluşu ile yeniden inşa edilmiş bir semt olarak ön plana çıkacak.

Bomonti'nin ön plana çıkmasının en büyük nedenlerinden biri de ulaşım rahatlığı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 7 tepe 7 tünel projesinin ilk etabı olan Bomonti - Kabataş tüneli ile Dolmabahçe'ye 3 dakikada inilmesi sağlanacak. İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Bomonti-Kabataş Tüneli, İnönü Stadı'nın kuzeyinden itibaren Taksim ve Feriköy'ü alttan geçtikten sonra Bomonti'den çıkacak. Piyalepaşa'dan başlayan diğer tünel yolu ise Okmeydanı ve Çağlayan'ı alttan geçerek Kağıthane'ye çıkacak. Tünel çıkışlarında E-5, TEM ,Taksim ve Dolapdere'ye direkt çıkışlar verilecek. Bu yolları inşa edebilmek için bölgedeki gecekonduların bir çoğu karayolları tarafından istimlak edilerek yıkımlarına başlanmış durumda.

50 KATLI REZİDANSTA BOĞAZ VE HALİÇ MANZARASI

ANT Yapı, 200 milyon dolarlık yatırımla, Bomonti'de 50 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve toplam 90 bin metrekarelik 50 katlı 2 adet rezidans bloğu inşaa ediyor. Anthill Residence, bittiğinde 195 metrelik yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek binalarından biri olacak. Projede özellikle enerji tasarrufuna yönelik akıllı ürünler ve teknolojiler kullanılmış. İçerisinde restoran-cafe, market, çeşitli büyüklükteki ve değişik amaçlı mağazalardan oluşan butik bir çarşının da bulunacağı Anthill'de farklı büyüklüklerde 4 konut seçeneği var. Bu seçenekler, 80 metrekarelik 1 oda 1 salon, 110 metrekarelik 2 oda 1 salon, 180 metrekarelik 3 oda 1 salon ve 200 metrekarelik 4 oda 1 salon olarak projelendirilmiş. Fiyat aralığı ise 250 bin ile 1 milyon 373 bin dolar arasında değişiyor. Boğaz ve Haliç manzaralı Loft daireler ise 2 milyon dolar fiyat ile satışa çıkacak.

PALMS STUDIOS'DA DAİRELER 142 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

HOFFMAN İnşaat'ın, toplam 6 dönüm arazi üzerine 2 blok ve 320 konuttan oluşan Palms Studios & Shopping Projesi çok katlı rezidans projelerinden farklı olarak, geniş ve yatay bir zeminde 5 kat olarak inşa ediliyor. Açık kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna odaları ve spa merkezi bulunan projede 24 saat kameralı güvenlik kontrolü, resepsiyon lobi hizmetleri, concierce, uyandırma servisi, telefon mesaj hizmetleri, rezervasyon hizmetleri, alışveriş yardımcısı, vale parking, ev temizliği gibi tüm rezidans hizmetleri sağlanacak.

Minimum 40 metrekareden başlayarak 160 metrekareye kadar olan stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon daire tiplerinin fiyat aralığı ise 142 bin dolardan başlayarak 558 bin dolarlara kadar uzanıyor. Projede satışlar 20 gün önce başladı ve 174 adet dairenin 23 adedi satılmış durumda.

İLK KEŞFEDEN OFTON OLDU

OFTON inşaat, 2004 yılında bölgede hayata geçirdiği ilk projesi Elysium Residence ile gayrimenkul firmalarının Bomonti başta olmak üzere Şişli ve çevresine yönelmelerinde öncülük etti. 2007 yılında, yaşamın başladığı projede yer alan 234 dairenin tamamının kısa sürede satılması, Ofton İnşaat'ın bölgede arazi arayışlarına devam etmesini sağladı. Deha Otomotiv arazisi üzerine yapacakları Elysium Fantastic projesinin satışlarına ise bir ay önce başlandı. Babilin Asma Bahçeleri'ni andıran proje aynı zamanda bir yatay mimari örneği oluşturuyor.

15 kattan 6 kata kadar basamaklı olarak terasları, sosyal tesisleri ve yerden 52 metre yükseklikteki havuz ve barbekü alanı ile inşa edilecek proje toplam 346 adet daire bulunuyor. 37 metrekare ile 263 metrekareye kadar farklı büyüklükte daireler ve teraslı penthouse dairelerin bulunduğu projede fiyatlar 164 bin dolar ile 650 bin arasında değişiyor. İnşaatın 2010 yılının Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

Hürriyet

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: