Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Kötü Piyasada, 8 Ayda 1400 Konut Sattı

Etiketler: |


Uzun süredir durgunluktan çıkamayan konut sektöründe, büyük bir satış başarısı yaşanıyor. Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi’nin Kasım 2007’de start verdiği Gaziosmanpapa TEM Girişi’ndeki 3.100 konutluk Avrupa Konutları’nda 8 ayda 1.400 konut satıldı.

Küresel ekonomideki sıkıntılar ve iç piyasa koşulları nedeniyle 2006 yılı Haziran ayından beri durgun olan konut piyasasında çok ilginç bir satış başarısı yaşanıyor. Emlak piyasasında markalaşmış Bahçeşehir ve Maslak Levent hattında satışlar dibe vurmuşken, çarpık kentleşmenin simge ilçelerinden Gaziosmanpaşa’da 3.100 konutluk Avrupa Konutları projesinde 8 ayda 1.400 konut satıldı.

Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi Başkanı Süleyman Çetinsaya Kasım 2007’de büyük cesaretle start verdikleri TOKİ ile hasılat paylaşımlı projenin satış başarısı için "Bahçeşehir’de de projemiz var ama orası durgun. Demek ki satış başarısı projenin konumuyla çok ilgiliymiş. Burada 130 dönüm arazi üzerine 3.100 konut yapıyoruz.

Projede satışa çıkan daireler hemen satılıyor. Şu anda 3.100 konutluk projenin tamamı inşaat halinde. İlk satışa çıktığımız 2007 Kasım ayında metrekare fiyatımız 1.650 YTL’ydi. Şu anda satışlarımız metrekare 2.500 YTL’den devam ediyor" dedi.

NEDEN İYİ SATILIYOR

Süleyman Çetinsaya satış başarısının nedenini de "Belki biz de başka bir yerde başlasak satış sıkıntısı yaşayabilirdik. Mesela Bahçeşehir’de de bir projemiz var orası iyi satmıyor. Çünkü Bahçeşehir’de arz çok ve hinterland çok geniş. Bölgede 50 bin konut satışa arz edilmiş durumda. Maslak Levent hattında ise metrekare birim fiyat 5 bin dolar civarında. Ama burası öyle değil. Burası Gaziosmanpaşa ama Maslak’a 10, havaalanına 18, Eyüp’e 6 kilometre mesafede. Metrekare fiyat ise 2.500 YTL" diye açıkladı.

TOKİ’YE ASLAN PAYI

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları’ndan toplamda 850 milyon-1 milyar YTL arası satış cirosu beklediklerini belirterek, "Bu durumda da TOKİ’ye 250-300 milyon YTL civarında bir hasılat aktaracağız. Sanıyorum TOKİ’nin en yüksek gelir elde ettiği projelerden biri burası olacak" diye konuştu. Çetinsaya, projede 63 metrekareden 165 metrekareye kadar 5 tip daire bulunduğunu, tamamlandığında Gaziosmanpaşa Avrupa Konutları’nda 10 bin kişilik bir nüfusun yaşayacağını belirtti.

40 AY BİZE UZUN GELDİ

TOKİ ile yaptıkları sözleşme gereği projeyi 40 ayda teslim etmeleri gerektiğini ve bu sürenin 2007 Mayıs ayı itibariyle başladığını söyleyen Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi Başkanı Süleyman Çetinsaya şöyle konuştu: "İnşaata Kasım 2007’de başladık. TOKİ’ye taahhüdümüze göre teslim 2010’u buluyor. Ancak biz müşteriyle sözleşmemizde ilk teslimi 2009 Kasım ayına sözü verdik. Şimdi de 2009 Temmuz ayına yetiştirmek istiyoruz."

EMLAK KONUTLARI GİBİ MARKA OLMAK İSTİYORUZ

Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi Başkanı Süleyman Çetinsaya şöyle konuştu: "30 yıldır inşaat işindeyiz. Daha önce konut, alışveriş, iş merkezleri ve oteller yaptık. 7 otel yaptık ikisini kendimiz işletiyoruz (President, Citadel). İlk alışveriş merkezi inşaatımız ise Carousell. TOKİ ile Halkalı’da 1.368 konutluk Avrupa Konutları projesi oldu. Gaziosmanpaşa’da da Avrupa Konutları yapıyoruz. Konut markamız ’Avrupa’ olacak. Emlak Bankası Konutları gibi marka olacağız. Bu projeye başlarken tereddüt etmedik. Şu anda projenin içinde yaklaşık 3.000 kişi çalışıyor. Bunların da 2.200’ü burada yatıyor" dedi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: