Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Yüksek Faize Müteahhit Çözümü

Etiketler: |


Kredi faizlerindeki artıştan dolayı konut üreticileri peşinatı ara ödemelerle vadeye yayma, şirketin bankada teminat göstererek müşterisine uygun faizle kredi kullandırma gibi çözüm paketleri geliştirdi.

Yılbaşıdan bu yana yüzde 1.10 seviyelerinden yüzde 1.60 seviyelerine çıkan konut kredi faizlerinin konutta talebi yavaşlatması nedeniyle, müteahhitler müşteriye ödeme kolaylığı sağlayacak çözüm paketleri oluşturdular.

Bu çözüm paketlerinin bazıları, peşinatı ara ödemelerle vadeye yayarak sıfır peşinat sloganıyla tanıtılıyor. Bazılarında ise şirketler bankalardaki yüklü mevduat hesaplarından gelen gücü kullanarak müşterisine piyasadan daha uygun koşullarda faiz kullandırıyor. İnşaat şirketi böylece kredi riskini üstlenerek, bankada o kadar meblağı teminat olarak tutuyor.

Bir anlamda karlarından fedakarlık yapıyor. Şirketlerin geliştirdiği bir diğer çözüm paketi ise geçmişteki senet uygulamasına benziyor. Özellikle mali gücüne güvenen şirketler, projelerini kendisi finanse ediyor ve belli bir vadeye kadar vade farkı yani faiz almıyor. Pek çok projede bu vade 12 ay ile 24 ay arasında sınırlı kalırken, Regnum'da 5 yıla, KC Group'da 10 yıla kadar çıkıyor. Şirketlerin kendi projelerini finanse etmesi, bankadan kredi kullanamayan veya kredi kullanmak istemeyen müşterilere de cazip geliyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: