Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Evinizin önüne tekne bağlıyabileceğinizi biliyormuydunuz ?

Etiketler: |


Alaçatı Port projesindeki 140 konuttan 30'u satılırken, fiyatlar 200 ile 800 bin euro arasında değişiyor. Alaçatı Port'ta oturanlar Venedik'te olduğu gibi teknelerini evlerinin önüne bağlayabiliyor

Cesur Sert/İzmir, (DHA)

İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Belediyesi'nin 500 milyon euro'luk Alaçatı Port projesine yabancılar büyük ilgi gösterdi. Alaçatı Yatırım A.Ş.'in üstlendiği toplam 2 bin 400 dönümlük alanda inşa edilen, değeri 200 ile 800 bin euro arasında değişen evlere Türklerin yanı sıra Alman, Fransız ve İngiliz vatandaşlar da ilgi göstererek, mevcut 140 konuttan 30'unu satın aldı. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2005 yılında projenin ilk bölümü olan 25 konut ve 18 odalı butikte yaşamın başladığını belirterek şunları anlattı:

“2006 yılında 76 tepe konutun ardından, bu yılın sonunda kanal etrafındaki 43 konutta yaşam başlayacak. 4.5 metre derinliğinde, 60 metre genişliğinde ve 500 metre uzunluğundaki ana kanalı açtık. Proje kapsamında her bölüm içinde bir butik otel açarak turizme katkı da sağlamak istiyoruz. Alaçatı Port’ta her bölüm kendi içinde değerlendiriliyor. Butik otel, sosyal yaşam alanları, termal alanlar yaratılması, kuzey batı golf projesi. Fiyatlar metrekareden ziyade evlerin konumuna göre değişiyor. 200 ile 800 bin euro arasında. 10 yıl içinde bitmesi planlanan projede, 2 bin 400 dönümlük arazi üzerinde 640 konut yer alacak. Şu anki mevcut 140 konuttan yüzde 20'sini Alman, İngiliz ve Fransız yatırımcılar aldı. Gün geçtikçe yabancılardan daha fazla ilgi görüyoruz.”

Evlerin önünde deniz var

Satış stratejilerinde belirli kıstasları olduğuna dikkat çeken Başkan Dalgıç, “Burada su içinde bir yaşam var. Teknesi olmayan bir aile için deniz kenarında yaşamak cazip gelmez. Evinin önünde 4.5 metre derinliğinde deniz olan bir ailenin deniz kültürünün olması gerekir. Toplam ana kanalın uzunluğu 3 kilometre. Ek marina oluşturuyoruz. Türkiye'nin Avrupa'ya örnek olacak, gurur duyacağı bir projeye imza atıyoruz” dedi.

Alaçatı Port'ta oturanlar Venedik'te olduğu gibi teknelerini evlerinin önüne bağlayabiliyor. Bölgedeki eski mimariden esinlenerek yapılan ve hepsi de birbirinden farklı olan binalar tamamlandığında ortaçağ Akdeniz mimarisini andıran bir kasaba ortaya çıkacak.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: