Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

1 Euro'ya ev olur mu ? Sasiracaksiniz.

Etiketler: |

Sicilya belediye başkanı Vittorio Sgabrbi eşine az rastlanır bir uygulama gerçekleştiriyor.

Sicilya belediye başkanı Vittorio Sgabrbi, Sicilya'nın Trapani vilayetine bağlı Salemi'nin merkezinde yer alan eski evleri 1 euro'ya satıp kent merkezini yeniden yapılandırmak için kolları sıvadı.

Daily Telegraph'ın haberine göre Başkan Vittorio Sgabrbi bu sistemle kentin tarihi ama bakımsız bölgelerindeki yapıları yeniden hayata kazandırmayı planlıyor.

1968 yılındaki depremden büyük yara alan Salemi'nin merkezindeki tarihi yerel yapılar bugün çok zor ayakta durabiliyor.

Maddi kaynakları yeterli ve tarihten keyif alan kişileri tercih edeceklerini belirten belediye başkanı evlerin renovasyonu için en az 100 bin euro harcayabilecek kişilerin evleri satın almayı talep etmesini istiyor.

Bölgede yaklaşık 40 yıldır terkedilmiş bir şekilde duran 1 euro'ya satılacak olan konutlara ünlü şarkıcı Peter Gabriel ve İnter Milan takımı başkanı Massimo Moratti de ilgi gösterdi.

Evler satıldıktan iki sene içinde aslına uygun bir şekilde yenilenmesi kaydıyla satışa çıkarılacak.

Konu üzerine oldukça hassas bir şekilde eğilen Sgabrbi, Silvio Berlusconi hükümetinin eski Kültür Bakanlığını da yapmıştı.

Salemi'yi yeniledikten sonra bir sonraki hedefinin eski bir volkanik ada olan Pantelleria'yı da bu sistemle yenilemek olduğunu söyleyen Başkan, Naomi Campbell ve Madonna gibi ünlülerin de Pantelleria adasını zamanında ziyaret ettiğini vurguluyor.

Ortalama 11.436 nüfuslu Salemi mafyalarıyla ünlü Palermo'dan sadece 50 mil uzaklıkta yer alıyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: