Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Kira fiyatlari hizla dususe gecti

Etiketler: |


Okumak için İstanbul'a gelen öğrenciler eskisi gibi ev kiralamak yerine 1+1 almayı tercih etti. Bu nedenle ev kiraları düşüşe geçti.

İstanbul'a okumak için gelen paralı öğrenciler artık ev kiralamak yerine, satın almayı ya da özel pansiyonlarda kalmayı tercih edince kiralık ev fiyatları geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 10 oranında düştü ya da en azından artmadı.

İstanbul Emlakçılar Odası'nın araştırması göre İstanbul'un 52 merkezinde yapılarn araştırmada ev kirası artan bölgeye rastlanmadı. Kiralarda düşüş oranı ise ortalama yüzde 10'lar civarında gerçekleşti. Kirası düşmeyen bölgelerde ise artış kaydedilmedi. Uzmanlar bu durumun nedeninin ise öğrenci ve velilerinin artık ev kiralamak yerine satın almaya gitmeye karar vermeleri olduğunu söyledi.

İstanbul'da birçok bölgede öğrencilere yönelik olarak pansiyonların yapıldığını söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş "Birçok öğrenci bu pansiyonlara gitmeye başladı. Beşiktaş gibi öğrenci nüfusunun yoğun bölgede eskiden 2 bin YTL olan kiralar bin 500 YTL'ye kadar geriledi" dedi. Kiralardaki asıl düşüşün kaynağının ise parası olan velilerin ev kiralamak yerine 1+1 tipi konut almaya yönelemleri olduğunu belirten Ateş "Şimdi 1+1 furyası başladı. Öyle projeler var ki, apartmanın tamamı 1+1 satışları da arttı. Bu nedenle kiralık evler elde kaldı" dedi.

Öğrencilerin bir kaçının bir araya gelerek de ev aldığını belirten Ateş "Hem yatırım olarak düşünüyorlar hem de özellikle kız öğrenciler için güvenlikli sitelerden ev alıyorlar" dedi. 1+1 evlerin çok çabuk prim yapması ve satış hızının yüksek olmasının da önemli bir avantaj olduğunu belirten Ateş "Artık çekirdek aileye dönüş başladı. Aileler küçüldü. Bu nedenle de büyük evden çok küçük evlere yönelim başladı. Bu da hem eski evlerin fiyatlarını hem de kiraları düşürdü" dedi.

Star

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: