Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Faizler hizla dusuyor fakat bankalar bu sefer problem yaratiyor

Etiketler: |

İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 1’lik indirmesine rağmen, bankaların çoğu, yeni faiz oranını değişken faiz anlaşması bulunan müşterilerine uygulamıyor


İngiltere Merkez Bankasının faiz oranlarında yaptığı yüzde 1’lik indirimle, oranı yarım asrın üzerinde bir sürenin en düşük seviyesine çekmesinin ardından, bankalardan beklenen olumlu adım ve bankaların büyük bölümü yeni faiz oranlarını tutsat müşterilerine tam olarak uygulamayı düşünmediğini açıkladı.

Hükümetin bankaları, yeni faiz oranını değişken faiz anlaşması bulunan müşterilerine uygulaması için baskı altına aldığına dikkati çeken İngiliz basını, iki bankanın dışında, hemen hemen bütün bankaların yeni oranları tutsat müşterilerine yansıtmamak konusunda kararlı oldukları bildirildi. Bu bankalardan biri olan ve İngiltere’nin en büyük tutsat sağlayıcısı Halifax’ın da sahibi durumunda bulunan HBOS yönetimi yaptığı açıklamada, değişken faiz anlaşması bulunan müşterilere yeni faiz oranının sadece 0,25 puanlık indirim olarak yansıtılacağını belirtti.

Halifax yönetimi ise sadece belli bir türde değişken faiz anlaşması bulunan müşterilerinin yeni oranlardan tam olarak yararlanabileceklerini duyurdu. Bu durumda bankanın her 7 tutsat müşterisinden birinin yeni faiz indiriminden tam olarak yararlanamayacağı kaydedildi.

İngiliz basını ise bugün yeni faiz oranlarını müşterilerine yansıtmayı reddeden bankaların büyük bölümünün, geçen aylarda hükümetin bankacılık sektörüne yaptığı mali destekten ise yararlandığına işaret ediyor ve bugün sadece 7 müşterisinden sadece birini yeni oranlardan faydalandıran Halifax’a yapılan yardımın, 12 milyar sterlin olduğunu hatırlatıyor.

Gelişmeler üzerine bankalara yeni bir çağrıda bulunan Maliye Bakanı Alastair Darling, yeni faiz oranlarını müşterilerine tam olarak yansıtmalarını istedi.

Bankalardan müşterilerine adil davranmalarını isteyen Darling, "müşterilerinden kendileriyle yaptıkları anlaşmaya sadık kalmasını isteyen bankalar da, müşterileriyle yaptıkları anlaşmaya sadık kalmalı. Müşterinin bunu bankadan beklemeye hakkı var" dedi.

HBOS grubu adına bir açıklama yapan banka yöneticilerinden Shane O’Riordain, hükümetin kendilerinden ticari sınırların içinde ayakta durmalarını beklediğini belirtirken, "İşte biz de, tam da onu yapıyoruz. Bütün diğer iş kolları gibi aklı başında sınırlar içinde hareket etmeye çalışıyoruz, ne fazlası, ne eksiği" şeklinde konuştu.

Bu arada İngiltere’nin üç büyük bankası olan Lloyds TSB, Cheltenham and Gloucester ve Bristol and West ise Merkez Bankasının bir puanlık faiz indirimini müşterilerine tam olarak yansıtacaklarını açıklayarak, istisna oluşturdu.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: