Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Ver eski evini diledigin evi al

Etiketler: |

Kriz sürecinde tıkanan konut satışlarını canlandırmak için "Eski evini ver, üzerine ekle, beğendiğin evi al" sistemini geliştiren Turyap'a ilgi oldukça yoğun.

Krizde evini satmakta zorlananlar için geliştirilen takas sistemine başvuran alıcılar en çok yazlık evlerini getiriyor.

Turyap, Türkiye çapında satışında tıkanma yaşanan binlerce konutun satışını hızlandırmak için yeni bir sistem geliştirdi. Firma, eski evini, arsasını verene, bu gayrimenkulün bedeli kadar bir rakamı peşinata sayıyor ve karşılığında portföyündeki projelerden daire veriyor. Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, sisteme ilginin yoğun olduğunu belirterek "Krizin ardından takasa en çok konu olan yazlık evler" diye konuştu.

ARABULUCUK YAPIYOR

Takas sisteminin ardından yeni bir sistem daha geliştiren Turyap, şimdi de satılamayan projelerin satışını kolaylaştırabilmek için alıcıyla satıcı arasına girerek ara buluculuk rolünü üstlendi. Sistem şöyle çalışıyor: Ev almak isteyenler Turyap'ın portföyündeki bir projeden daire almak için Turyap'ı arıyor ve ne şartlarda bir ödeme planının kendilerine uyduğunu anlatıyor. Turyap, bu kişinin projesiyle ilgilendiği firmaya alıcının istediği şartları anlatıyor ve bir orta yol buluyor. Firmalarla tüketiciler için en uygun şartları görüşmek için masaya oturan Turyap, projelerde 10 yıla kadar aylık yüzde 0.01, 5 yıla kadar yüzde 1.5 gibi faiz oranları da getirilebilmesine vesile oluyor.

Satışında tıkanma yaşanan firmalarla ilgili özel çalışmalar da yürüttüklerini söyleyen Soner, "Gerekirse satış ofisi kuruyoruz, fiyatları reel değerlere çekiyoruz" dedi.

BAYRAMDA PROJE GEZDİLER

Turyap'ın Fethiye'de pazarlamasını yürüttüğü ve 10 yıla kadar aylık yüzde 0.01 faiz oranı uygulanan Hillpoint projesindeki 310 daire için 1 ayda bin kişiden başvuru aldıklarını açıklayan Soner, bayramda 60 kişiyi uçakla projeyi gezdireceklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye çapında satışları daralan tüm müteahhitlere çağrı yapacaklarını kaydeden Soner, "Bu sistemi ne kadar çok projede uygulayabilirsek, sektör o denli hareketlenecektir" diye konuştu.

Vatan

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: