Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Fakire Taksitle Konut Veriliyor 100 YTL

Etiketler: |


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ''yoksula 100 YTL taksitle 45 metrekarelik konut'' projesi başlıyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ''yoksula konut'' projesinin uygulanacağı illeri belirledi. İlk aşamada, 18 ilde 15 bin 266 konutluk proje hazırlandı. Bu illerde ihaleye çıkacak konut projelerinin içinde, yoksul kesime yönelik konutlar da yer alacak.

Daha önce afet konutu olarak ve yoksul kesim için 45 metrekarelik konutlar yapan TOKİ, vatandaşların ilgi göstermemesi üzerine, bu konutların büyüklüğünü 55-65-75 metrekareye yükseltmişti.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ortalama 28-30 bin YTL'ye mal olacak konutların, gerçekten yoksul kesime satılması için kaymakamlıkların, valilerin, yerel yönetimlerin gereken önlemi alacağını anlatarak, ''vatandaş evine girene kadar, başvuruda bile para almayacağız. İçine yerleşince 100 YTL taksit başlayacak ve 20 yılda geri ödenecek '' dedi.

Başvuruların alınmasından sonra, konut sayısından fazla başvuru olması halinde hak sahiplerinin çekilecek kura ile belirleneceğini kaydeden Bayraktar, 100 YTL'yi ödeyemeyecek durumdaki vatandaşların parasını da, kamuoyunda ''FAKFUKFON'' olarak bilinen sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonlarının ödemesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre, ilk aşamada 18 ilde 266 konut projelendirilirken, Mart ayından önce satışlar başlayacak.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: