Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Sok Olacaksiniz 300 Ytl Taksitle Konut Hemde Kaliteli

Etiketler: |

Emlak fiyatlarında yüzde 30 gerileme yaşandı. 'Konut almanın tam sırası' diyen uzmanların uyarılarını dinleyin. İşte kriz sırasında TOKİ'den ev almak isteyenlere altın uyarılar.

Nakit parası olan için gayrimenkul almanın tam zamanı olduğunu belirten uzmanlar, “Ev almak isteyenler bitmiş konutları tercih etsin” uyarısı da yaptı.

Küresel kriz yüzünden Türkiye’de emlak fiyatlarında yüzde 30’lara varan düşüşler yaşandı. Emlak uzmanları, nakiti olan kişileri bu dönemde konut almak için harekete geçmeye çağırdı. “Şimdi alıcı piyasası” diyen uzmanlar, konut alınırken bitmiş projelerin tercih edilmesini istedi.

BU FİYATLAR HER ZAMAN GELMEZ

Re/Max emlak ofisinin yetkilileri bayramdan önce 200 bin YTL olan bir konutun fiyatının 160 bin YTL’ye düştüğünü ifade ettiler. Re/Max Emlak Danışmanı Ulvi Kocailik “Şu anda kurdaki oynamalardan dolayı insanlar paralarını nasıl değerlendirecekleri konusunda bir belirsizlik yaşıyor. Ancak şubat gibi kurun duracağı yer netleşir. Bununla birlikte dövizde daha fazla yükselmeyi beklemek yerine parası olan satın alabileceği ne varsa almalı. Çünkü bu düşük fiyatlar her zaman gelmez. Cebinizde 200 bin YTL varken 300 bin YTL’lik evi alamıyordunuz. Ama şimdi bu şans var” diye konuştu..

BİTMİŞ KONUTU ALIN

İdeal Yaşam Alanları firmasının sahibi Oğuz Soydan ise tüketicilere, bitmiş konutları tercih etmelerini tavsiye etti. Soydan “Fiyatlar çok düştü çünkü talep daraldı. Yapımı bitmiş yerlerden gecikmeden konut alınmasını öneriyorum. Çünkü bugün konut, araba, giyim alışverişini erteleyen kişiler bir süre sonra bu duruma alışacak ve harcamaya başlayacaktır. O vakit de fiyatlar yeniden yükselir” dedi.

Soydan, yeni projelerden konut alacakların ise inşaat firmasını iyi araştırmasını istedi. Adana Ticaret Odası İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Halil Avcı, inşaat sektöründeki durgunluğu aşmak isteyen müteahhitlerin, konut fiyatlarını düşürerek işlerini yürütmeye, bazılarının da ayrıca promosyon uygulamalarıyla satışları cazip hale getirmeye çalıştıklarını bildirdi. Avcı, “Bu günkü darboğaz içinde hem konut edinmek isteyenler hem de inşaat sektörünün desteklenmesi gerekir. En azından katma değer vergisi ve tapu harçlarında indirim yapılsın” dedi.

KAYABAŞI'NA BÜYÜK İLGİ

TOKİ’nin dün satışa sunduğu İstanbul Kayabaşı Konutları’na ilginin büyük olduğu bildirildi. 26 Aralık’a kadar sürecek satış döneminin ilk gününde alıcılar, proje ve başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgiler almak üzere ofisi telefon yağmuruna tuttu. Toplamda 65 bin konuta ulaşacak olan Kayabaşı’nın ilk etabında 8 bin 264 konut yer alıyor. Bin 60’ı deprem konutu, 2 bin 104 alt gelirli grubu, 5 bin 100 adet de sosyal konut 75-130 bin fiyat aralığında, 300 ve 500 YTL’den başlayan taksitlerle satılıyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: