Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Kredide ortalama faiz %59'a kadar indi

Etiketler: |


Konut kredi faizleri son üç haftadır geriliyor. Bankaların konut kredisi faizleri ortalama yüzde 1.59'a gerilerken, en düşük konut kredi faizi yüzde 1.49 oldu.

Konut faizlerindeki düşüş eğilimi geçtiğimiz haftada da devam etti. Son üç haftadır bankalar faizlerdeki düşüşü konut kredi faizlerine yansıtırken, bankaların konut kredisi faizleri bu hafta ortalama yüzde 1.59'a geriledi.

Bono faizlerindeki düşüşe paralel gerileyen konut kredisi faizlerinin yüksek enerji ve gıda fiyatlarındaki düşüşün devamı ve enflasyon baskısının azalması dolayısıyla politika faizlerindeki düşüşe odaklı son çeyrekte gerilemesi bekleniyor. Bankaların uyguladıkları konut kredisi faizleri yüzde 1.49 ile yüzde 1.96 arasında değişiyor.

EN DÜŞÜK FAİZ YÜZDE 1.49

Piyasada en düşük konuk kredisi faizini uygulayan banka agresif büyüme hedefleri ile dikkat çeken ING Bank. Bankanın konut faizi yüzde 1.49 seviyesinde. Fortis konut kredisi faizi olarak müşterilerine yüzde 1.54'lük faiz oranı sunarken, Vakıfbank, Anadolubank ve Finansbank'ta ise konut faizi yüzde 1.55 seviyesinde. İş Bankası'nın konut kredisi faiz oranı yüzde 1.57 iken, aynı faiz oranını uygulayan bankalar arasında Şekerbank ve TEB de bulunuyor.

Konut kredisi faiz oranı olarak müşterilere yüzde 1.57 faiz uygulayan bankalar arasında Yapı Kredi ve Akbank bulunuyor. Garanti Bankası'nın konut kredisi için uyguladığı faiz oranı ise yüzde 1.59. Yüzde 1.59'luk faiz oranı ile dikkat çeken digğer bir banka da Halkbank. Ziraat Bankası'nın konut faizi yüzde 1.60 ile sabit kalırken, HSBC konut faizi olarak yüzde 1.65 faiz uyguluyor.

Milleniumbank ise yüzde 1.96 ile piyasadaki en yüksek konut kredisi faizi veren banka konumunda. Uzmanlar, faizlerin yılsonuna doğru Merkez Bankası ve mevduat faizlerinde yaşanacak düşüşlere oranla gerileyeceğini tahmin ediyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: