Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Alisverise nedense doyamadik !

Etiketler: |


Avrupa'da 2008 ve 2009 yıllarında alışveriş merkezi alanları yüzde 20 oranında artacak. 34 ülke içinde 6'ncı sıraya yükselen Türkiye’deyse aynı sürede toplam 1.5 milyon metrekarelik yeni alışveriş merkezleri açılacak

Cushman & Wakefield Küresel Gayrimenkul Danışmanlığı tarafından en son hazırlanan 'Avrupa Alışveriş Merkezleri' raporuna göre, günümüzde alışveriş merkezlerinin gelişimi Avrupa ’da hızla büyümeye devam ediyor. Avrupa ’da bu yıl ve önümüzdeki yıl için planlanan yeni alışveriş merkezleriyle piyasaya 22 milyon metrekarelik alanın katılması bekleniyor.

2008 ve 2009 yılında açılması planlanan alışveriş merkezleriyle ilgili hazırlanan listede, bu alanda güçlü 34 ülkenin verileri sıralanıyor. Planlanan ek binalar hariç 3.2 milyon metrekareyle Rusya, alışveriş merkezi yatırımında ilk sırada yer alıyor. Rusya'yı Ukrayna, İspanya, Romanya ve Polonya takip ediyor.

320 yeni AVM inşa edildi

Avrupa ’da 2007 yılında, toplam 320 alışveriş merkezi ve varolan alışveriş merkezlerine yapılan 54 ek bina ile 8.2 milyon metrekarelik alan yaratıldı. 2008 ve 2009 ’da 11 milyon metrekarelik alanın sektöre katılması ve böylece bugünkü 112 milyon metrekarelik toplam alışveriş merkezi alanının 2009 yılı sonunda 134 milyon metrekareye çıkması öngörülüyor.

Cushman & Wakefield Avrupa Perakande Hizmetleri Direktörü Boris van Haare Heijmeijer’e göre; günümüzdeki alışveriş merkezi gelişimi, piyasaya ek olarak yüzde 20 ’lik yeni alanın katılmasıyla birlikte, 2009 yılında da canlılık göstermeye devam edecek. Bu gelişim sürecinde olgunlaşmış piyasalardaki alışveriş merkezleri kent merkezinin yeniden canlandırma süreci kapsamında bir role sahipken, Orta ve Doğu Avrupa ’da alışveriş merkezleri modern perakende alanlarının üretim alanı olarak ortaya çıkıyor.

İngiltere'de projeler ertelendi

Kredi krizinin alışveriş merkezi gelişimi üzerindeki etkisiyle ilgili olarak Boris, şunları söyledi:

" Fon ve fiyatlandırma işlemlerinden dolayı, İngiltere ’de projelerin birkaçı ertelendi. Fakat bunun dışında, şu anda tüm Avrupa ’da kredi krizinin planlanan projelere etkileriy le ilgili çok fazla kanıt bulunmuyor."

Türkiye'de yatırım iştahı canlı

34 ülke içinde 6'ıncı sıraya yükselen Türkiye’de bu yıl ve önümüzdeki yıllarda yaklaşık 1.5 milyon metrekare yeni alışveriş merkezinin açılması bekleniyor. Cushman & Wakefield Türkiye Perakende Hizmetleri Direktörü Gülsin Hakman ’a göre, Türkiye’de a lışveriş merkezleri yatırımları için iştah hala mevcut. Ancak yeni yatırımların çoğu Anadolu ’daki orta ölçekli şehirlerde yer alıyor. Ço?u da hipermarket bazlý ve bitişi?inde konut projeleriyle birlikte projelendiriliyor..

Rusya AVM piyasası çok hızlı

Cushman & Wakefield Stiles & Riabokobylko Rusya Operasyonları Perakende Direktörü Konstantin Sakharov da şu bilgileri verdi:

"Önümüzdeki yıllarda Moskova’da perakende sektörünü iyi planlanlanarak gelişen bir sektör olarak görmeyi ve Rusya’da nüfusu 300 bin den az olan şehirlerde de hızla büyüyen daha fazla alışveriş merkezi görmeyi bekliyoruz. Rus perakende gayrimenkul piyasası son birkaç yýlda gerçekleşen de?işimlerle ve tüketicilerin artan seçiciliğiyle hızlı bir şekilde ilerliyor."

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: