Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

'Mortgage krizinin dibi henüz görünmedi piyasalar hazirandan sonra kendine gelir'

Etiketler: |

Türkiye'nin en genç katılım bankası Bank Asya, finans sektöründeki 11. yılına Ümraniye'deki yeni bankacılık üssünde 'merhaba' dedi. Yapımı yaklaşık 1,5 yıl süren 11 katlı yeni binanın kapılarını ilk kez basına açan Genel Müdür Ünal Kabaca, çeşitli konulardaki soruları cevapladı.

Uluslararası piyasalarda büyük çalkantıya sebep olan ABD'deki mortgage krizi sebebiyle 2008'in ilk çeyreğinin biraz sıkıntılı geçeceğini belirten Kabaca, "Yurtdışındaki krizin dibi henüz görünmedi. Yılın ikinci yarısından itibaren piyasaların açılmasını bekliyoruz." dedi. Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu hatırlatan Kabaca, ancak dışarıdaki problemlerin devam etmesi halinde bunun mutlaka Türkiye'ye de yansımalarının olacağını kaydetti. Genel Müdür Kabaca, 2008 yılının dünya piyasalarındaki dalgalanmalar sebebiyle kritik bir yıl olarak görüldüğünü ifade ederek, bu dönemde IMF ile güven tazelemenin yararlı olabileceğini savundu. Bankacılık sektöründeki yabancı payına ilişkin bir soru üzerine Kabaca, "Yabancı yatırımcı Türkiye'ye istikrarla birlikte gelmeye başladı. Önümüzdeki dönemde yabancı payının burada kalmayacağı, daha da artacağı görülüyor." diye konuştu. Türkiye açısından bakıldığında gelecek yıl finansal piyasalarda konsolidasyonların süreceğini dile getiren Kabaca, özellikle kredi kartı tarafında bunun beklendiğini, piyasada kalacak kartlar arasında yer almayı istediklerini söyledi. Türkiye dışındaki faaliyetler için çok acele etmemek gerektiğini anlatan Kabaca, uygun bir ortamda, uygun şartlar oluştuğu takdirde gerekli adımları atabileceklerini vurguladı. Özel finans kurumlarının kuruluş amaçlarından birinin, yabancı sermayeyi çekmek olduğunu hatırlatan Kabaca'ya göre, diğer bir amaç ise yurtiçi tasarrufların açığa çıkarılması. Bu konuda önemli mesafeler alındı, ancak yeterli olmadı. Hâlâ altın yatırımları yaygın. Katılım bankalarının gelişimiyle birlikte bu tasarruflar da daha çok açığa çıkabilecek.

2008'de yüzde 40 büyüyeceğiz

Genel Müdür Kabaca, hedeflerinin Bank Asya'yı bankacılık liginin üst sıralarına taşımak olduğunu söyledi. Düzenlediği basın toplantısında, Bank Asya'nın 2007 yılına ilişkin verilerini ve 2008 hedeflerini açıklayan Kabaca, bu yıl kârlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerini bildirdi. Müşteri portföyü ticari ve kurumsal ağırlıkta olmasına rağmen Bank Asya'nın bireysel bankacılıkta da önemli bir aktör olma yolunda ilerlediğinin altını çizen Kabaca, 2007 yılında özellikle kredi kartı adedi ve cirosunda büyük artışlar elde edildiğini, adet olarak kredi kartı pazarında 13. sırada yer aldıklarını söyledi. Bankanın dış ticaret performansına da değinen Kabaca, Bank Asya'nın dış ticaret hacminin 4,5 milyar dolara çıktığını bildirdi. Deneyimli bankacı, geçen yıl halka açılan Bank Asya'nın piyasa değerinin ise 1 milyar 50 milyondan 3 milyar 210 milyon YTL'ye yükseldiğini kaydetti. 2008'de yüzde 40'lık bir büyümeye imza atmayı hedeflediklerini söyleyen Kabaca, son tutsat (motgage) krizine rağmen hedeflerini revize etmeyi düşünmediklerini sözlerine ekledi.

RAKAMLARLA BANK ASYA*
Aktif büyüklük 5,668

Kullandırılan fonlar 4,766

Toplanan fonlar 4,280

Net kâr 0,141

Şube sayısı 118

Personel sayısı 3.288

* 30 Eylül 2007 itibarıyla, milyar YTL.

Kaynak: Zaman

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: