Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Ev alma isteğimiz yüzde 9 arttı

Etiketler: |

Master Card'ın araştırmasına göre Türk halkının son 1 yılda ev alma isteği yüzde 9 artarken, tüketiciler yatırımlarını bu yönde değerlendiriyor.

MasterCard'ın altı ayda bin kişi ile 11 il merkezinde gerçekleştirdiği MasterIndex araştırmasına göre Türk halkı eline geçen fazla parayı öncelikli olarak ev alarak değerlendirmek istiyor. MasterIndex araştırmasının önceki dönem verilerine bakıldığında Türk Halkı'nın yıldır değişmeyen tercihinin almak olduğu gözleniyor. Araştırma, ev alma isteğinde son 1 yılda yüzde 9'luk artış yaşandığını ortaya koyuyor. 30 yaşında istek artıyor Yöntem Araştırma ve Danışmanlık tarafından yaptırılan MasterIndex araştırmasının "Elinize geçen fazladan 40 bin YTL'yi nasıl değerlendirirsiniz" sorusundan çıkan sonuçlara göre; Türk halkının yüzde 38'i ellerine geçen fazla parayla öncelikli olarak ev almak istiyor. Araştırma sonuçlarına sosyoekonomik düzeye göre bakıldığında, eline geçen fazladan 40 bin YTL ile ev almayı en çok isteyen grup, yüzde 43'lük oranla DE sosyoekonomik grubu. DE sosyoekonomik grubunu yüzde 40'lık oranla B, yüzde 37'lik oranla ise, C2 sosyoekonomik grubu takip ediyor. Araştırmaya göre Türk halkının ev alma isteği 30 yaşından sonra artıyor. 30 yaşına kadar arabaya almayı tercih eden gençler, yaşları ilerledikçe ev sahibi olmaya yöneliyorlar. Araştırmaya göre ev sahibi olmayı en çok isteyen yaş grubu yüzde 46 ile 65 yaş üstü.

Kaynak: Sabah

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: