Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Ev Sahipleri Sakin Kiraciyi Kacirmayin

Etiketler: |


rizin etkileri sokağa yansımaya başlarken, emlak sektörü de bundan payını alıyor. İşte uzman görüşleri...

‘KİRACIYI KAÇIRMAYIN'

Century 21 ABC-Özgür Günal:

“Kiralıklarda geçen yıla göre yüzde 10 - 12'lik bir gerileme söz konusu. Bir ev sahiplerine eski kiracılarını kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü yeni kiralamalarda eski kiracılarının ödediği parayı alamayacaklar. Ticari hayattaki şartları çok ağırlaştığı için ticari gayrimenkule olan talep oldukça düştü.”

‘ORTA SINIF EV ALMIYOR'

Turyap Balmumcu-Akın Uzunoğlu:

“İkinci el konut pazarında orta sınıfa hitap eden evler olarak nitelendirdiğimiz 100 bin - 350 bin YTL'lik evlerin satışı tamamen durdu. 500 bin YTL'nin üzerindeki evlerde ise hareket devam ediyor. Alım satımlar peşin parayla yapılıyor, konut kredisi kullanılmıyor. Satılık ve kiralık dükkân piyasası ise bugüne dek olmadığı kadar hareketsiz.”

‘DÜKKâN TALEBİ AZALDI'

Remax Odak/İkitelli-Seçkin Traşoğlu:

“Dükkânlara olan talep yavaşladı. En fazla küçülme ya da taşınma nedeniyle kiralama ve satın alma yapılıyor. Yeni işyeri açmak için dükkân talep edilmiyor. İmalat sektöründe de gayrimenkul talebi zayıf. Kira fiyatları yaklaşık 2 yıl önceki seviyesini koruyor. Enflasyon kadar zam yapan eski kiracıların ödediği fiyatlar yeni kiralamalara göre yüksek kaldı.”

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: