Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Nasil Konut Sahibi Olunur ?

Etiketler: |

El Cordobes, çok fakirdir ve her fakir insan gibi güzel bir evi olsun ister
Bunun için hayatını ortaya koyar. Çocuk yaşında, geceleri kaçak girdiği çiftliklerde boğalarla güreşir. Gün gelir ülkenin en büyük arenalarından birinde boğa güreşi yapma şansını yakalar. Onu çok seven ablası ise endişelidir, boğalarla güreşirken başına kötü bir şey gelmesinden korkar. El Cordobes, arenaya çıkmadan önce ablasını avutmaya çalışmaz, ona gerçekleri söyler:

“Ağlama Angelita! Bu akşam ya sana bir ev alacağım ya da yasımı tutacaksın.”

El Cordobes, o gece çok başarılı olur ve boğayı yere serer. Artık ülkenin en ünlü matadorlarından biridir. Kazandığı parayla da ilk olarak ablasına gider bir ev satın alır. 1950’li yıllarda İspanya’da geçen bu hikâye ‘Yasımı Tutacaksın’ kitabından bir alıntı.
İspanya’da konut o kadar önemli olmuştur ki, bu azimleri sayesinde konut alanında dünyada parmakla gösterilen ilk ülke konumuna geldiler. Her yıl binlerce gayrimenkulü yabancı ülkelerin vatandaşlarına satıyorlar. Çok güçlü bir emlak ve mortgage piyasaları var. Mortgage, ülkede gerçekten çok iyi şekilde işliyor. Devletin de doğru politikaları ile büyük bir konut hamlesi yapılan ülkede ev alan gençlere ayda 210 euro yardım bile yapılıyor. Ayrıca, konut sahipliğinin yüzde 80’lerde olduğu ülkede konutu olmayan çok az sayıda kişi var.

Türkiye’de herkes hayal kuruyor

Türkiye’de konut sahipliği oranı ise yüzde 60’lar seviyesinde ve bu oran birçok ülkeden daha yüksek görünüyor ama mevcut konutların yarısından fazlasının kaçak olduğu düşünüldüğünde bu oran çok daha aşağılara iniyor. Bu durumda da ülkede nitelikli konutlara çok fazla kişi sahip değil. Herkes konut hayali kuruyor, geleceklerini bu konutlara göre planlamaya çalışıyor ama elinde belli bir miktar birikimleri ve iyi gelirleri olmayanlar için iş hiç de kolay değil.

El Cordobes nasıl konut sahibi olur? Hayatını ortaya koyarak. Konut edinmek de aslında bu kadar hayati bir meseledir. Biz de konut alırken, yüklü miktarlarda kredi çekerek hayatımızı ipotek altına almıyor muyuz zaten?

Türkiye ne İspanya ne de burada El Cordobes isminde matador adayları yaşıyor. Herkes El Cordobes değil ki ülkenin en ünlü matadoru olsun. Zaten bizim ülkemizde boğa güreşi de yapılmıyor! Peki, İspanya’da herkes El Cordobes miydi de konut sahibi oldu? Değildi. Bunun tek nedeni düzenli bir mortgage sistemi ve devletin konut politikasıydı. Yani aslında konut sahibi olmak için matador olmaya gerek yok!

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: