Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

TOKI bayramda memura surpriz yapiyor

Etiketler: |


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Mersin, Gaziantep, Samsun ve Mardin'de memurlara dönük konut satışı yapacak.

Mersin-Silifke, Gaziantep-Islahiye ve Mardin-Midyat projelerinden 48'er ayrı konut ile Samsun-Çarşamba projesinden 56 konut memurlara satılacak. Aylık taksitleri 431 YTL'den başlayan söz konusu konutlardan almak isteyen memurlarda; konutların satılacağı ilde görev yapma ya da o ilin nüfusuna kayıtlı oldukları halde başka bir ilde görev yapma şartı aranacak.

6 Ekim-30 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek satışlar, konutların bulunduğu illerdeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. TOKİ tarafından memurların ödedikleri peşinat oranına göre üç ayrı seçenek sunuluyor. Buna göre Mersin-Silifke ve Gaziantep-İslahiye projelerine yüzde 10 peşinat ödeyenler kalan miktarı 96 ay taksitle öderken, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinat ödeyenler 120 ay taksitle ev sahibi olacak. Samsun-Çarşamba ve Mardin-Midyat projelerinden ev almak isteyen memurlar ise yüzde 10 peşinat ödemeleri durumunda 96 ay, yüzde 15 peşinat ödemeleri durumunda 108 ay ve yüzde 25 peşinat ödemeleri durumunda da 120 ay taksitle ev sahibi olabilecekler.

472 konutluk Gaziantep-Islahiye projesinden yararlanmak isteyen memurlar aylık 431 YTL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olacak. 536 konutluk Mersin-Silifke projesinden ev almak isteyen memurlar 537 YTL, Samsun-Çarşamba projesi kapsamında yapılmakta olan konutlardan 56 konuttan almak isteyen memurlar 539 YTL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olurken, Mardin-Midyat'ta memurlara tahsis edilen 48 konuttan almak isteyenler ise 500 YTL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olacak. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2009 tarihinden itibaren başlatılacak.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: