Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Bogaz'a iki katli kopru geliyor!

Etiketler: |


FSM'nin kuzeyine yapılacak 3. boğaz köprüsünün 2 katlı olması düşünülüyor..

İstanbul’a yapılacak 3. köprünün Beykoz-Tarabya hattında olacağı iddiaları gündeme gelirken, Ulaştırma Bakanlığı, çalışmaların netleşmediğini kaydetti. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, “Konu belediyenin sorumluluğunda. Henüz belediyeye bir şey sunmadık” dedi. Turan “Kuzey tarafta üç alternatif var. İstinye-Kavacık, Tarabya-Beykoz, Garipçe-Poyrazköy hatları. Ancak herhangi biri henüz seçilmedi. Karar versek bile belediye meclisinden geçmeden resmiyet kazanmaz” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ise köprü için Beykoz-Tarabya hattının belirlendiğini basından öğrendiklerini kaydederek, “Haberde tek doğru olan, İstanbul’a 3. köprünün yapılacak olması” dedi. Soluk, güzergâhlar arasından en getirimli olanı seçeceklerini kaydederek şöyle konuştu: “Fatih Köprüsü’nün kuzeyinde olacak. Belirlenmiş bir güzergâh yok. Bu

haberleri prim yapmak isteyen emlakçılar çıkarmış olabilir”

3. köprüde Tarabya-Beykoz hattının tercihi gündeme gelmişti. Bölgede arazilerin büyük kısmının Hazine’nin elinde olmasının bu tercihte etkili olduğu kaydedilmişti. Köprü için düşünülen ilk alternatif 2 katlı olması, ikincisi ise tek katlı yapılması..


YENI KÖPRÜ IÇIN AKP’DEN ‘ÇEVRE’ KRITERI

Hassasiyetimiz kent ormanları
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş köprüyle ilgili olarak ‘’Yeri belli olmadı. Hassasiyetimiz ormanlar. Başbakan’ın üzerinde durduğu da bu. İki yerle ilgili birlikte helikopter uçuşu yaptık. Bazı bölgelerde kamulaştırma oranı fazla. Başbakan en iyi kararı verecek’’ dedi. Topbaş, ‘’Tarabya-Beykoz arasındaki köprü ormanı etkiler mi” sorusuna kent yönetiminin zarar vermeden değişimi yapabileceğini söyledi.

Ağaçlara zarar verilmemeli
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’a üçüncü köprü yapılmasının şart olduğunu ifade ederek,“Güzergâh üzerinde ormanların tahrip olmamasını istiyoruz. Ormanlara zarar vermeden tünellerle geçilmesi mümkün. Orman alanlarına girilmemesi için Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte durumu yakından takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akşam

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: