Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Güneydoğu 300 YTL Taksitle Dönüşecek

Etiketler: |


Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk kentsel dönüşüm çalışması Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde başladı. 150 dönüm arazi üzerinde inşa edilen ilk etaptaki 1260 konut eylül ayında teslim edilecek. Sahipleri kurayla belirlenecek olan konutlar 300-350 YTL taksitle satılacak.


Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ilk kentsel dönüşün projesini Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi başlattı. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, havaalanı yolu üzerindeki Serinevler mahallesinde Toplu Konut İdaresi'yle (TOKİ) işbirliği yaparak ilk etapta 1260 daire inşa ettiklerini söyledi. Can, belediyenin maddi olanaklarıyla Serinevler'de 600 konutu 36 milyon YTL bedelle kamulaştırdıklarını, kamulaştırmayla elde ettikleri 150 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen yeni konutların eylül ayında teslim edileceğini kaydetti.


Toplam 420 dönümlük arazide 4 bin konut olarak planlanan Perilikaya Serinevler Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabı için kamulaştırma çalışmalarına hazırlandıklarını belirten Can, ilk etabın kamulaştırma çalışmaları sırasında gecekondu sahiplerinden olumsuz tepki aldıklarını ve kamulaştırma aleyhine 150 dava açıldığını ifade etti. Açılan davalarda mahkemenin, belediyenin teklif ettiği kamulaştırma bedelinden daha düşük bir bedeli uygun gördüğünü kaydeden Can, "Davalar sonuçlanınca mahkemeye gidenlerin birçoğu daha sonra belediyenin kamulaştırma bedeline razı oldu ama mahkeme kararı olduğu için mahkemenin biçtiği değer kadar alabildiler" dedi.


'KENTSEL DÖNÜŞÜM KOLAY DEĞİL'
Evleri kamulaştırılan kişilerin tepki göstermesinin normal olduğunu belirten Can, şöyle konuştu:
"Kolay değil insanların yaşadığı, komşuluk yaptığı evlerini ellerinden alıyorsunuz. Ve yerine daha iyisini yapacağınızı vaat ediyorsunuz. İnsanların bu vaatlere inanmasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle ilk etap biraz zor oldu ama ikinci etapta işimiz daha kolay olacak. Evler yükselmeye başlayınca, gözle görülür olunca herkes inandı tabii ki. Şimdi komşu parsellerde oturanlar, bizi gördüklerinde, 'Bizim evimizi de kamulaştırın' diyorlar."


Kamulaştırma bedelinin tamamının belediyenin bütçesinden karşıladıklarına dikkat çeken Can, kentsel dönüşüm pojesinin Gaziantep’in çehresini değiştireceiini söyledi. Can, projeden kamulaştırma bedeli karşılılğında daire almak yerine TOKİ'den 36 milyon YTL nakit para talep ettiklerini kaydetti.
15 YIL VADEYLE SATILIYOR
Kentsel dönüşüm alanında inşa edilen yeni konutlar hakkında bilgi veren Can, büyüklükleri 80-132 metrekare arasında değişen konutların 3+1 ve 2+1 tiplerinde olduğunu söyledi. Konutların 15 yıl vadeyle aylık 300-350 YTL bedelle satın alınabileceğini belirten Can, satışların kurayla yapılacağını ifade etti.


Gaziantep’in Güneydoğu'nun Paris'i olduğunu belirten Ömer Can, şöyle konuştu:
"Kentsel dönüşümü başlattığımız yer Antep’in girişinde bulunuyor ve kötü bir görüntü sergiliyordu. Buradaki gecekondu yapılaşması bizi utandırıyordu. Hatta bir keresinde Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'le birlikte bir İtalyan yatırım heyeti gelmişti. Bu görüntüyü görmesinler diye kendilerini Kilis yolundan dolaştırarak şehre getirmiştik."


'BÜTÇEMİZ 115 MİLYON YTL'
Ömer Can, ilçenin değişik yerlerinde belediyenin 60 milyon YTL'lik kamulaştırma yaptığını ifade ederek "2004 yılında göreve geldiğimizde belediyenin nakiti 42 bin YTL'ydi, 20 bin YTL de borcu vardı. O gün 24 milyon YTL olan bütçemiz 2008 yılında 115 milyon YTL olarak belirlendi" dedi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: