Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

'Türkiye'de emlak fiyatları 10 yıl önceki İspanya'nın düzeyinde'

Etiketler: |


The Property Guide'a göre Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olan Türkiye'nin AB'ye üyeliği gerçekleşirse emlak fiyatları yükselecek. İngiliz The Property Guide dergisine göre Avrupa'da gelecek vaat eden emlak piyasasında Türkiye ilk sırada. Fiyatların 10 yılda İspanya'yı yakalayacağı ifade ediliyor



Britanya'da yayınlanan bir emlak dergisinin haberine göre Türkiye, Avrupa'nın en cazip gayrimenkul sektörüne sahip ülkesi. The Property Guide (Küresel Emlak Rehberi) dergisinde Avrupa'da gelecek vaat eden emlak piyasaları arasında Türkiye birinci sırada yer alırken, Türkiye'yi Slovakya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan izliyor. Türkiye ekonomisinde son yıllarda gerçekleştirilen reformların, ekonomiyi canlandırdığı belirtilirken, özellikle konut sektörünün etkileyici bir potansiyele sahip olduğu kaydedildi. Mortgage yasasının da etkisiyle, konut kredisi faiz oranlarının düştüğü belirtilirken, bu yıldan itibaren konut yatırımlarının en cazip yatırım alanı haline geleceği vurgulandı. Türkiye'de İstanbul ve sahil yörelerinin yabancı yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği yerler olduğu belirtilirken, son iki yıldan bu yana çok sayıda yabancı yatırımcının sahil bölgelerine yatırım yaptığı kaydedildi.



AB sürecinin etkisi


Britanya'nın önde gelen emlak danışmanlık ve yatırım şirketi yetkilileri, İngiliz yatırımcıların son yıllarda en çok Türkiye emlak piyasasına ilgi gösterdiklerini ve bu yılın ilk yarısından itibaren İngiltere merkezli emlak yatırımcılarının Türkiye'yi liste başına koyduklarını vurguladı. Emlak piyasasına yatırım açısından, yabancı yatırımcıların, 'geleneksel piyasalar' yerine Türkiye gibi potansiyel oluşturan piyasalara yönelmeye başladıkları ifade edildi. Türkiye'de, özellikle sahil yörelerindeki arsa ve konutların, diğer Akdeniz ülkelerine göre ucuz olduğu belirtilirken, Avrupa Birliği (AB) sürecinde fiyatların yükseleceği kaydedildi. Haberde, sahil yörelerindeki arsa ve konutlar, gelecek yıl yüzde 50, takip eden yıllarda ise yüzde 100 oranında değer kazanacak.



Türkiye neden cazip?


Haberde, Türkiye'de ekonomik koşullardaki iyileşme çerçevesinde turistik altyapının da geliştiği ve ulaşımın kolaylaştığı, bunun sonucu olarak da her yıl daha çok turistin geldiği ifade edildi. Türkiye'ye yatırım yapmak için diğer sebepler arasında ise 'yaz sezonunun uzun olması, tabiat ve iklim koşullarının uygun olması, diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olması, altyapının bulunması, Avrupa Birliği sürecinin devam etmesi' gibi nedenler sıralandı. Türkiye'deki emlak piyasasının parlak bir geleceğinin olduğu belirtilirken, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi halinde emlak fiyatlarının Avrupa düzeyine geleceği kaydedildi.


Haberde, Türkiye'deki emlak piyasasının hızla geliştiği ve bu gelişimin önümüzdeki yıllarda daha da hız kazanacağı vurgulanırken, emlak piyasasındaki fiyatların şu sıralarda, 10 yıl önceki İspanya düzeyinde olduğu ancak yakın gelecekte yani en fazla 10 yıl içinde fiyatların İspanya'yı yakalayacağı ifade edildi. Emlak piyasasına yatırım açısından ise İstanbul ile sahil yörelerinin cazip yatırım alanları olduğu vurgulandı.


RADİKAL - İSTANBUL

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: