Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Gayrimenkul Uzmanları Emlak Raporunu Değerlendirdi

Etiketler: |

Genel Veriler
İstanbul Avrupalı yatırımcılar için büyük fırsatlar sunmaya devam ediyor. Ankara, Antalya, Gaziantep, İzmir, Kayseri de yatırımcıların gündeminde. Avrupalı 400 gayrimenkul uzmanın katılımı ile gerçekleşen “Emerging Trends in Real Estate® Europe 2008” raporunda İstanbul, gayrimenkul yatırımcıları tarafından yapılan değerlendirmede geçtiğimiz yılla aynı değerlere ulaştı. Moskova gayrimenkul piyasasındaki hızlı büyüme nedeniyle İstanbul, bu yıl çok küçük bir farkla 2. sırada yer alsa da, yatırımcılar tarafından “fırsatlar şehri” olarak nitelendirilmeye devam ediyor. 2008’de “İstanbul’da gayrimenkul alın” önerisinde bulunanların sayısı geçtiğimiz yıla oranla bütün alanlarda artış gösterirken; gerek ofis, sanayi ve ticari yatırımlar ve gerekse de, konut alımı açısından gayrimenkul alımında İstanbul, 27 kent içerisinde birinci veya ikinci sırada yer alıyor.

*Araştırmaya katılan yatırımcılardan biri İstanbul’u “büyük nüfusu, hızla artan milli geliri ve uygun ekonomik şartları ile Avrupa’nın Hindistan’ı” olarak nitelendirirken yatırımcıların İstanbul’a karşı iyimser yaklaşımı Türkiye geneline de yansımış gözüküyor. Araştırmaya katılan yatırımcılardan bazıları gözlerini Istanbul dışındaki illere de çevirdiklerini belirtti. Bu yılki araştırma sonuçlarına göre Antalya, Ankara, İzmir, Kayseri ve Gaziantep kentleri de Avrupalı gayrimenkul yatırımcılarının gündemine girmiş durumda.

* Araştırmaya göre Avrupa pazarları birbirine daha fazla bağlı ve etkileşimli hale geldi. Bir bölgedeki ekonomik değişimler diğer Avrupa bölgelerini de etkiliyor.

* Araştırmada, gelecek dönemde gayrimenkul sektörünü en çok etkileyecek etkenler; katı kredi koşulları, enerji maliyetlerinin artması ve konut piyasasının sakinleşmesi olarak sıralandı.

* Avrupa gayrimenkul sektörünün yatırımları Ortadoğu ve Afrika gibi bölgelere kayıyor.

• Avrupalı yatırımcılar İstanbul’da gayrimenkul yatırımı açısından en çok ofis alımına sıcak bakıyor. İstanbul’daki ofisler için %85 oranında “satın alın” tavsiyesi yapılırken konut alımında bu oran %58.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: