Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Aylık 300 YTL Taksitle Vadişehir

Etiketler: |


Toplam 2 bin 400 konutluk Vadişehir projesinin ilk etabındaki 1072 konut 21 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında satışa çıkıyor. 72, 85, 110, 126 metrekarelik konutlar aylık 300 YTL taksitle satılacak.


Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğiyle yaptırılan Vadişehir projesi kapsamındaki konutlar için başvurular, 21 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.


Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Çankaya Mahallesi'nde hayata geçirilen Vadişehir projesi içinde toplam 2 bin 500 konut ve sosyal tesisin yer aldığını kaydetti. Vadişehir projesinin 1. etabında yer alan 1072 konut için başvuruların bu ay sonunda alınacağını ifade eden Sakallı, şöyle konuştu:


"Vadişehir'de 2 bin 500 konut var. Eğer, bir konutta ortalama 5 kişinin yaşayacağını düşünürsek 12 bin 500 kişi yapar. İçerisinde kreş, ilköğretim okulu, lise, spor salonu, ticaret merkezi, sağlık ocağı ve aktivite merkezleri bulunacak Vadişehir, planlı yapılan bölge olacak. Vadişehir tamamlandığında bölge, kentin en büyük ilçesi konumuna gelecek. Eskişehir'in geçmişindeki sağlıksız ve çarpık kentleşmeyi düşündüğünüzde tamamlanan Ihlamurkent ile Vadişehir önemli bir projedir."


AYLIK 300 YTL TAKSİTLE


Konutların 72, 85, 110, 126 metrekare olmak üzere 4 tip olarak planlandığını kaydeden Sakallı, şöyle konuştu:


"TOKİ ile görüşmeler neticesinde 1072 konutun 864'ünü alt gelir grubuna ayırdık. 180 ay vade ile ödeme yapılacak. Vatandaşlar konutun bedelinin yüzde 12'si peşin, geri kalanını 180 ay vadeli 300-400 YTL gibi taksitle ödeyecek. Yüzde 12'lik peşinatın yarısını sözleşme sırasında, geri kalan kısmını 3 ay sonra ödeyecek vatandaşlar.


Konut sahipleri taksitleri, konutları teslim aldıktan sonra ödemeye başlayacaklar. Böylece vatandaşlar aynı anda hem kira hem de taksit ödememiş olacak. Proje kapsamında şehit aileleri, maluller ve dul, yetimleri ile gaziler için kontenjan ayrıldı. Bunlar kuraya girmeden ev sahibi olabilecekler."


Sakallı, başvurularda, Eskişehir nüfusuna kayıtlı olmak veya en az 5 yıldır kentte ikamet etmek şartının aranacağını ifade ederek, "Kura sonucu ev sahibi olacak kişiler, 180 ay boyunca evin satışını hiç kimseye yapamayacaklar. Konutlarda, ya ev sahibi, ya eşi ya da bakmakla yükümlü olduğu çocukları oturabilecek. Evler kiraya verilemeyecek" dedi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: