Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Tut Sat sistemi

Etiketler: |

Tutulu satış sisteminde öncelikle satın alınmak istenilen konutun belirli bir miktarı peşin olarak ödenir. Bu miktar genellikle toplam satış bedelinin yüzde 25'i dir. Peşinat istenilen oranda artırılabilir. Tutulu satış sisteminde ödenilen peşinat oranı ve ödeme vadesi, yıllık bileşik faiz oranını etkileyen en önemli faktörlerdir.

Buna göre yüzde 25'i peşin ödenilen bir konutun geri ödeme vadesi 15 yıl ise farklı faiz oranı, 30 yıl ise farklı faiz oranı uygulanmaktadır. Aynı şekilde vadesi 30 yıl olan bir ipotek peşinatı yüzde 25 ise faiz oranı farklı, daha yüksek ise faiz oranı farklıdır.

Bütün bu işlemlerin üstüne Closing Costs denilen kapanış masrafları eklenmektedi. Bu masraflar satış işleminin başında peşin olarak ödenebileceği gibi Tutulu satış vadesine de yayılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kapanış masraflarının vadeli olarak ödendiği takdirde Konut kredisinde uygulanan faiz oranıyla geri ödeneceğidir.

Tutulu satış faizlerini düşürmek için dikkat edilecek noktalar

Tutulu satış, mortgae, Konut kredisi faiz oranlarını düşürmek için aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz :


Henüz hangi konutu satın alacağınıza karar vermediyseniz ne kadarlık bir evi ödeyebileceğinizi belirleyin.
Ödeme limitlerinizi belirledikten sonra ödeyebileceğiniz maksimum peşinatı belirleyin. Unutulmaması gereken önemli bir nokta ödenecek peşinat ne kadar yüksek olursa yıllık bileşik faizin orantılı olarak düşeceğidir.
Peşinatı belirledikten sonraki adım aylık ödeyebileceğiniz rakamı belirlemektir. Aylık ödeyebileceğiniz rakamı belirlerken kendinize karşı dürüst olmalı ve mutlaka minimum ödeme rakamında karar kılmalısınız. Aylık ödeme rakamınızı gerçekci bir şekilde çıkarmanız size tutulu satış kredinizin geri ödeme vadesini verecektir. Böylece mümkün olan en kısa vade de ipotekli ev kredinizi geri ödeyebilir, faiz oranlarını daha aşağılara çekebilirsiniz.
Satın alınacak evin koşulları; Bu nokta mortage yani tutulu satış kredinizin faizine doğrudan bir etki etmese bile unutmamanız gereken closing costs dediğimiz kapanış masraflarıdır. Kapanış masraflarının bir kalemi olan ev sigortası poliçesinin yapı denetiminden geçmiş, özellikle depreme dayanıklılığı ölçülmüş, riski az evlerde daha hesaplı olacağıdır

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: