Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Mortgage mı yoksa peşin mi?

Etiketler: |

Mortgage Kredisi ile mi Peşin mi Almak Daha Karlıdır?
Elinizde nakit paranız varsa, ister nakit paranızı kullanarak peşinen, isterseniz de mortgage kullanarak krediyle taşınmaz mal sahibi olabilirsiniz. Bu iki seçeneğin hangisinin size daha uygun olacağını anlamak icin şu noktaları göz önünde bulundurun:

Mortgage Başvurunuzun Onaylanması. Peşin paranızın olması bankanızın mortgage başvurusunu onaylayacağı anlamına gelmez.
Bankalar şu anda sadece bazı tip taşınmaz mallara mortgage vermektedirler. Örnegin, birçok banka kullanılabilir durumda mesken tipi konutlara mortgage verirken, arsa ve diğer taşınmaz mallara mortgage vermemektedir.
Bankalar, mortgage verirken, düzenli gelir, temiz kredi özgeçmişi ve yüksek kredi notu gibi kriterlere bakarlar.


Nakit Paraya Gereksiniminiz. Elinizdeki nakite gereksiniminiz var mı? Acil bir ihtiyaç ya da diğer bir nedenle nakit ihtiyacınız varsa ya da olacaksa, mortgage düşünebilirsiniz.
Nakit Yatırım Getiriniz. Mortgage faiz oranlari su anda aylık %1-1,5 oranlarındadır. Eğer siz nakit paranızı yatırım yaparak işlettiginizde, net olarak, bu orandan fazla kazanabiliyorsanız, mortgage almaniz karlı olacaktir. Eğer nakit paraniz repo v.s. gibi düşük getirili bir hesapta yatacaksa, mortgage alarak para kaybedersiniz.


Taşınmaz mal alırken seçeneklerinizin ya %100 peşin ya da %100 mortgage olarak sınırlı olduğunu düşünmeyin. Elinizdeki nakitin hepsini taşınmaz mala yatırmak istemiyorsaniz, mortgage alıp elinizdeki nakitin istediğiniz kadarini peşinat olarak kullanabilirsiniz. Ne kadar çok peşinat verirseniz, aylık ödemelerinizi ve ödeyeceğiniz faizi o kadar azaltabilirsiniz.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: