Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Hanigi Şartlar Aranır ?

Etiketler: |

Mortgage Başvurusunda Hangi Şartlar Aranır?
Mortgage verirken her banka değişik kriter kullanır. Bir bankanın onay vermediği mortgage başvurusuna diğer bir banka onay verebilir, çünkü her bankanın almak istediği risk profili değişiktir. Ancak hemen hemen tüm bankalar hem sizin kredi özgeçmişinizde, hem de almak istediğiniz taşınmaz malda aşagıdaki ortak özellikleri ararlar.


Kişinin Kredi Özgeçmişi. Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla olculur. Kişinin daha önceden batık borçunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazirda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.

Kişinin Toplam Geliri. Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.

Peşinat. Morgage almak icin taşınmaz malın %10-25'i oraninda bir parayı peşinat olarak bankaya yatırmanız gerekebilir.
Bu peşinat oranı bankadan bankaya değişmektedir.
Taşınmaz Malın Özellikleri. Talınmaz mal banka tarafından mortgage'a teminat olarak tutulduğu icin banka taşınmaz malde bazı özellikler arar. Gayrimenkuldeki bu ozellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanır. Değerleme (Eksper) Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina ozelliklerini (ısıtma,kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını ve hisse payını ve piyasadaki yaklaşık degerini saptayan, yeminli bir uzman tarafindan tarafindan hazırlanmış bir rapordur. Şu anda bankaların bir coğu tamire ihtiyacı olmayan, kullanilabilir durumda mesken (konut) tipi binalara mortgage kredisi vermektedir.
Bazi bankalar isyerlerine, tamire ihtiyacı olan binalara ve arsalara da kredi vermeye başlamıştır.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: